PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Μονακό: Υγρή νίκη για τον Perez!

Μετά από αρκετή καθυστέρηση λόγω της έντονης βροχής ο αγώνας ολοκληρώθηκε με νικητή τον Perez. Πίσω του τερμάτισαν οι Sainz και Verstappen. Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα είχε η τακτική των ελαστικών. Παιδαριώδες λάθος από την Ferrari που έριξε στην 4η θέση τον Leclerc. Aυξήθηκε η διαφορά στην βαθμολογία. Για μία ακόμη φορά το Μονακό βάζει σε σκέψεις για το θέαμα που προσφέρει.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης η εκκίνηση στο Μονακό ξεκίνησε με καθυστέρηση. Μάλιστα, η εκκίνηση του αγώνα έγινε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας με λάστιχα για εξαιρετικά βρεγμένο οδόστρωμα. Τον βαθμό δυσκολίας ανέβαζε τόσο η ποιότητα της ασφάλτου που δεν έχει προδιαγραφές πίστας, όσο και το πολύ νερό που δημιουργούσε ένα πυκνό σπρέι δίχως οι πίσω οδηγοί να έχουν καθαρό οπτικό πεδίο. Για αυτό και ο αγώνας είχε μέχρι και κόκκινη σημαία, πριν καν ξεκινήσει.

Τελικά ο αγώνας ξεκίνησε μετά από πάνω από μία ώρα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Τα πάντα μπορούσαν να συμβούν και η τακτική επικεντρώθηκε στην επιλογή ελαστικών. Ο Gasly τόλμησε και ξεκίνησε με ενδιάμεσα και όσο η πίστα στέγνωνε ήταν ταχύτερος. Οι μεγάλες ομάδες δεν ήθελαν να πάρουν ρίσκο, αλλά τελικά ξεκίνησαν και αυτές κάπου στον 17ο γύρο να βάζουν ενδιάμεσα. Μάλιστα ο Sainz ζήτησε πιο μετά κατευθείαν για στεγνό!

Με τις ανακατατάξεις για τις αλλαγές ελαστικών ο Perez πέρασε μπροστά. Λίγο αργότερα στον 28ο γύρο ο Mick Schumacher τρόμαξε τους πάντες αφού μετά από σύγκρουση στις μπαριέρες η Haas του κόπηκε στη μέση, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί. Στο time-out που έγινε μας έδειξε η κάμερα το παιδιαρώδες λάθος που έκανε η ομάδα του να τον καλέσει στα pits και μετά να το ακυρώσει χάνοντας πολύτιμο χρόνο και ουσιαστικά το “1-2” που είχε μέχρι τότε.

O αγώνας ξεκίνησε και πάλι από τον 33ο γύρο με το χρονόμετρο να «τρέχει», αλλά ακόμη και δίχως τον τελευταίο γύρο υπήρχε χρόνος ώστε οι οδηγοί να πάρουν ολόκληρους τους βαθμούς των θέσεων τους. Προς το τέλος οι αποστάσεις είχαν μικρύνει πολύ για τους πρωτοπόρους αλλά τα προσπεράσματα στο Μονακό είναι πολύ δύσκολα.

Έτσι, πρώτος τερμάτισε ο Perez έχοντας πίσω του τον Sainz και με τον Verstappen να ανεβαίνει στο βάθρο. Ο Leclerc πλήρωσε το λάθος της ομάδας του. Την δεκάδα έκλεισαν οι Russell με Mercedes, Norris με McLaren, Αlonso με Alpine, Ηamilton με Mercedes, Οcon με Alpine και Bottas με Alfa Romeo. Παρακάτω η κατάταξη στο Μονακό.

Επόμενο Grand Prix το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο στο Αζερμπαϊτζάν (12 Ιουνίου, στις 14:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!