NEAPINED

H νέα Mercedes GLC έρχεται το φθινόπωρο [video]

Η δεύτερη γενιά του SUV της Mercedes έχει φρέσκο ντιζάιν, το ταμπλό της C-Class, από κινητήρες βενζίνης/ πετρελαίου μέχρι και plug-in υβριδικές με 100+ ηλεκτρικά χιλιόμετρα.

Λίγο μετά την παρουσίαση της εξωπραγματικής AMG One η Mercedes έρχεται να μας αποκαλύψει την ολοκαίνουργια GLC. Το SUV με το οποίο θα ανταγωνιστεί πρωτίστως το Audi Q5, αλλά και τα BMW X3 και Volvo XC60.

Σχεδιαστικά η νέα GLC δείχνει σαν μια σύγχρονη εξέλιξη του τωρινού σχήματος αποδεικνύοντας πως το όμορφο μπορεί να γίνει ομορφότερο. Γενικότερα βλέπουμε πως οι γωνίες έχουν αμβλυνθεί με την μάσκα να δένει αρμονικά σε ένα αμάξωμα δίχως στιλιστικές ή εμφατικές ακρότητες, π.χ. όπως στην περίπτωση της BMW.

Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο η νέα GLC έχει μακρύνει κατά 6 εκατοστά φτάνοντας συνολικά τα 4,716 μέτρα. Το πλάτος της είναι ακριβώς το ίδιο στα 1,89 μέτρα, ενώ το ύψος στα 1,640 μέτρα υπολείπεται μόλις 4 χιλιοστά. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 15 χιλιοστά φτάνοντας τα 2.888.

Και κάπως έτσι η νέα GLC προσφέρει ελαφρώς μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες, αλλά για τις αποσκευές εντυπωσιάζει. Συγκεκριμένα, το πορτμπαγκάζ από τα 550 λίτρα έχει ανέβει στα 650 ως ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας.

Από εκεί και πέρα οι επιβαίνοντες έχουν μπροστά τους ένα μεταμοντέρνο ταμπλό του οποίου η διάταξη μας παραπέμπει ευθέως σε αυτό της C-Class. Έτσι, ο οδηγός έχει  μπροστά του ένα ψηφιακό πίνακα 12,3 ιντσών, ενώ η μεγάλη οθόνη αφής 11,9 ιντσών βρίσκεται κεκλιμένη στην κεντρική κονσόλα. Κατά τα υπόλοιπα υπάρχουν όλα τα συστήματα άνεσης, συνδεσιμότητας και υποβοήθησης οδηγού που προσφέρει η Mercedes.

Η γκάμα των κινητήρων έχει κατά το λανσάρισμα turbo δίλιτρους τετρακύλινδρους κινητήρες που συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 9G-tronic και τετρακίνηση 4Matic. Στην βάση βρίσκονται οι mild hybrid εκδόσεις με 48βολτη υβριδική υποβοήθηση. Αυτές είναι οι GLC 200, GLC 300 και GLC 220 d που αποδίδουν 204, 258 και 197 ίππους, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια συναντάμε τις plug-in υβριδικές εκδόσεις που έχουν μία μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 31,2 kWh που φορτίζει με onboard φορτιστή AC έως τα 11 kW ή με ταχυφόρτιση DC έως 60 kW. Οι PHEV εκδόσεις είναι οι GLC 300 e, GLC 400 e και GLC 300 de (ντίζελ) με ισχύ 313, 381 και 335 ίππους. Σε αυτές τις εκδόσεις η ηλεκτρική αυτονομία ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα(!) σε ταχύτητες έως 140 χλμ./ώρα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα highlights που προέρχονται επίσης από την C-Class. Όπως είναι η ενεργητική τετραδιεύθυνση των πίσω τροχών που στρίβουν έως 4,5 μοίρες (σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα) αντίθετα από τους μπροστινούς τροχούς για να μικρύνουν το κύκλο στροφής στα 11 μέτρα.

Το Active Steering Assist προσφέρει ημιαυτόνομη οδήγηση έως τα 210 χλμ./ώρα, ενώ η αερανάρτηση AirMatic εξασφαλίζει κορυφαία άνεση. Στην επιλογή Off-Road το σύνολο των καμερών που έχει η GLC προσφέρει περιμετρικό έλεγχο ώστε ο οδηγός να γνωρίζει όλα τα εμπόδια.

Αυτά για τη νέα GLC, από την οποία περιμένουμε να δούμε μέσα στο 2023 και τις ισχυρότερές της AMG εκδόσεις GLC 43 και GLC 63 με τους τετρακύλινδρους της C-Class που αποδίδουν από 400 άλογα με την τελευταία να είναι plug-in και να ξεπερνά τα 500.



Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!