NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μπορεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να έχει δύο υποδοχές φόρτισης;

Σε μία πατέντα που κατέθεσε η GM παρουσιάζεται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με δύο σημεία φόρτισης, τα οποία θα προσφέρουν νέες δυνατότητες.

Η πατέντα έχει το εξαιρετικά μακρύ όνομα «Adaptive Fast Charging of Multi Pack Battery System in a Mobile Platform Having Dual Charge Ports» και θα μπορούσε να λειτουργεί με την πλατφόρμα Ultium της εταιρίας.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει 12 συστοιχίες, οι οποίες βρίσκονται συνδεδεμένες σε σειρά, φτιάχνοντας μία ενιαία διάταξη μπαταρίας. Ένα ίδιο σύστημα στοιχείων είναι συνδεδεμένο παράλληλα με το πρώτο σύστημα.

Μέσω διακοπτών και συστημάτων ελέγχου, η πατέντα επιτρέπει την φόρτιση είτε μέσω της μιας θύρας φόρτισης είτε και με τις δύο. Αυτό θα επιτρέπει για παράδειγμα να χρησιμοποιεί ο οδηγός έναν φορτιστή 800V στο ένα module μπαταριών και 400V στο άλλο, ή να φορτίζει ταυτόχρονα στα 400V.

Συγκεκριμένα, τo σύστημα αυτό θα επιτρέπει την πιο γρήγορη φόρτιση του οχήματος ή θα παρέχει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να φορτίζει και την ίδια στιγμή από την άλλη θύρα να παρέχει ηλεκτρισμό σε εξωτερική συσκευή.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πολύ έξυπνη ιδέα για την οποία είναι σίγουρο θα ακούσουμε πολλά μέσα στα επόμενα χρόνια.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!