NEA

Φρεσκάρισμα για τη Toyota Corolla

Η δημοφιλής Corolla ανανεώνεται στα σημεία ώστε να αναπτερώσει την μέτρια εμπορικά ζήτηση που διαγράφει στην τωρινή της γενιά.

Η ανανέωση κινείται στο πρότυπο ενός τυπικού facelift με κάποιες αναβαθμίσεις στο υβριδικό σύστημα. Έτσι, υπάρχουν επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρες, νέα χρώματα για το αμάξωμα και το εσωτερικό.

Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί με νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών με τέσσερις θεματικές ενότητες (Casual, Smart, Sport and Tough), νέα οθόνη αφής 10,5 ιντσών, αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων με πλοήγηση cloud και φωνητικές εντολές, ασύρματη φόρτιση smartphone κ.α. Πλουσιότερο είναι το σύνολο των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, άνεσης και ασφάλειας Toyota T-Mate.

Στο υβριδικό σύστημα 5ης γενιάς υπάρχει μια νέα αποδοτικότερη μπαταρία λιθίου που είναι ελαφρύτερη έως 18 κιλά. Έτσι, η ισχύς της υβριδικής έκδοσης 1.8 με τους 140 (από 122) ίππους μπορεί να επιταχύνει 1,7 δλ. ταχύτερα για τα 0-100 χλμ./ώρα που διαρκούν συνολικά 9,2 δλ.

Η έκδοση 2.0 αποδίδει 196 (από 184) ίππους με «0-100» σε 7,5 δλ. και μείωση εκπομπής CO2 κατά 3 γραμμάρια (στα 107). Καμία αλλαγή δεν υπάρχουν στα μηχανικά μέρη της Corolla GR Sport.

Η ανανεωμένη Corolla θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Νωρίτερα και μέσα στο 2023 θα λανσαριστεί η Corolla Cross.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!