NEA

Mercedes: Τέλος τα χειροκίνητα κιβώτια

Από του χρόνου μία νέα Mercedes με τρία πεντάλ θα είναι εξαιρετικά σπάνια αφού θα καταργηθούν οι manual εκδόσεις.

H Mercedes έχει ανακοινώσει πως θα απομακρυνθεί από τις μικρές κατηγορίες και θα επικεντρωθεί στις μεγαλύτερες δίνοντας περισσότερη έμφαση στο premium στοιχείο. Λογικό είναι λοιπόν να προχωρήσει στην κατάργηση των χειροκίνητων εκδόσεων και να πουλά αποκλειστικά μοντέλα με αυτόματα κιβώτια.

Όπως δηλώνουν στελέχη της, οι αγοραστές σήμερα στρέφονται όλο και περισσότερο προς τα αυτόματα, έχοντας μειωθεί σημαντικά η ζήτηση για μηχανικά κιβώτια. Έτσι, το πεντάλ του συμπλέκτη θα αρχίσει να εκλείπει από την γκάμα της Mercedes από το 2023.  

Σήμερα μόνο κάποιες εκδόσεις της A-Class, B-Class και CLA έρχονται με μηχανικά κιβώτια. Τις περισσότερες φορές αποτελούν εξοπλισμό των βασικών εκδόσεων για λόγους κόστους. Ταυτόχρονα, η Mercedes μειώνει τα έξοδα περικόπτοντας μια επιλογή από την γραμμή παραγωγής.

Πάντως, ο άμεσης ανταγωνιστής BMW θα συνεχίσει να διαθέτει χειροκίνητα κιβώτια από την Σειρά 1 μέχρι και τις M3 και M4. Ακόμη και η νέα M2 θα έχει manual κιβώτιο για αυθεντική οδηγική απόλαυση.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!