NEA

Γιατί ο τουρισμός επιβαρύνει το κυκλοφοριακό στην Αθήνα;

Τις αντοχές τους δοκιμάζουν καθημερινά οι οδηγοί που περνάνε από κεντρικά τουριστικά σημεία των Αθηνών.

Αιτία τα κάθε είδους τουριστικά λεωφορεία, που κατακλύζουν από τις αρχές του Μάη την Πρωτεύουσα. Ναι στηρίζουμε τον τουρισμό!

Ωστόσο αυτό που συμβαίνει σε κάθε δρόμο που συνωστίζονται λεωφορεία, τρενάκια, ανοιχτά λεωφορεία ξενάγησης και πολυτελή βαν που μεταφέρουν τους ξένους επισκέπτες δεν είναι άλλο από το “κομφούζιο”.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο που έρχεται να προστεθεί στην ήδη βεβαρημένη εικόνα της πρωτεύουσας. Στο μεταξύ και οι οδηγοί των πούλμαν παραπονιούνται γιατί δεν έχουν χώρους που να μπορούν σταθμεύουν σε σημεία που δεν θα προκαλούν ενόχληση στις ροές των οχημάτων. Πάντως πολλά πούλμαν “βρίσκουν” καταφύγιο στον περιφερειακό του Φιλοπάππου  προκειμένου να μην εμποδίζουν.

Συμβουλή μας να αποφεύγεται…το καλλιμάρμαρο, την κορυφή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τις στήλες του Ολυμπίου Οδός και γενικά όπου υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία, όπου σταθμεύουν κάθε είδος οχημάτων. 

Προφανώς και δεν μπορούν να αποφύγουν όλοι τους κεντρικούς δρόμους της Πρωτεύουσας, τουλάχιστον ας οπλιστούμε με υπομονή και ηρεμία και ας απολαύσουμε τις καλοκαιρινές ημέρες.

Την ίδια στιγμή και από αυτό το βήμα να καλέσουμε τους συμπολίτες μας να κάνουν χρήση των ΜΜΜ, που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία κινούνται με χαμηλές πληρότητες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!