NEA

Γκάζι πάτησαν οι νέες επιχειρήσεις αυτοκινήτου στην Βόρεια Ελλάδα

Στον κλάδο της επισκευής Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών» ποντάρουν πολλοί νέοι επιχειρηματίες την επαγγελματική τους ανέλιξη και διαβίωση συνάμα.

Πάντα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ στο πρώτο τρίμηνο του έτους, 3,788 νέες επιχειρήσεις έκαναν έναρξη εργασιών. Το νούμερο αυτό είναι ελαφρά μειωμένο κατά 0,7% καθώς η πανδημία φαίνεται πως επηρέασε και αυτόν τον κλάδο.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που εξάγεται είναι ότι η Βόρεια Ελλάδα στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο αναφορικά με την Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών», το πρώτο τρίμηνο του έτους είχε 1.096 εγγραφές σε σύνολο 6.293 εγγραφές συνολικά. 

Αυτό σημαίνει ότι 1 στις 6 νέες επιχειρήσεις γύρω από τον κλάδο του αυτοκινήτου άνοιξαν στην Βόρεια Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται με την αύξηση της απασχόλησης. Υπενθυμίζεται ότι το 2019 δραστηριοποιούνταν στο συγκεκριμένο κλάδο 231 χιλιάδες επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο 124.856.277 ευρώ

Οι στατιστικές δημογραφίας των επιχειρήσεων αποτελούν, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στατιστικά πεδία και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ασκούντων πολιτική, των θεσμικών χρηστών και της κοινωνίας γενικότερα, καθώς έχουν ευρεία χρησιμότητα μέσω των πληροφοριών που παρέχουν.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!