NEAPINED

Πέρασες ΚΤΕΟ; Δύο πρόστιμα φωτιά περιμένουν τους αμελείς ιδιοκτήτες

Πέρασες ΚΤΕΟ; Όχι; Τότε ξέρεις ότι παραμονεύουν δυο πρόστιμα που στις μέρες μας κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.

Με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία της Τροχαίας για τους ελέγχους του Μαΐου, στην δυτική Ελλάδα βεβαιώθηκαν 237 παραβάσεις που αφορούσαν την έλλειψη πρόσφατης κάρτας ελέγχου ΚΤΕΟ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο caroto επισημαίνουμε το γεγονός αυτός, αλλά μήτηρ πάσης μαθήσεως η επανάληψις, λέγανε οι αρχαίοι και εμείς ακολουθούμε κατά πράξη την εν λόγω ρήση!

Συγκεκριμένα, έλλειψη δελτίου τεχνικού ελέγχου αποτελεί τροχαία παράβαση και τιμωρείται με πρόστιμα 400 ευρώ. Στο μεταξύ από 10/6/2011 σύμφωνα με το νέο Νόμο τα παράβολα εκπρόθεσμου τεχνικού ελέγχου φτάνουν έως και 200% της αξίας ελέγχου ΚΤΕΟ.

Όταν το όχημα προσκομίζεται για έλεγχο ΚΤΕΟ εκπρόθεσμα, τα πρόστιμα εφαρμόζονται ανάλογα με το είδος του οχήματος.

Τα πρόστιμα για επιβατικά Ι.Χ. που καθυστερούν έως 30 ημέρες τα πρόστιμα είναι 16 ευρώ. Όταν η καθυστέρηση είναι από 30 ημέρες έως 6 μήνες είναι 33 ευρώ, ενώ όσοι ξεχνάνε να περάσουν ΚΤΕΟ πάνω από 6 μήνες είναι 65 ευρώ.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!