NEAPINED

Την 6η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο έχει η Ελλάδα – Ξεπερνάμε και την Ελβετία

Την έκτη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη έχει Ελλάδα, όπως αυτό φανερώνει ο πίνακας του petrolprices, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την παρούσα κρίση.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα η Ελλάδα διαθέτει κατά μέσο όρο τιμής βενζίνης στα 2,35 ευρώ ξεπερνώντας ακόμα σε τιμές και την Ελβετία, την Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία και πολλές άλλες χώρες.

Για την ιστορία η χώρα με την ακριβότερη βενζίνη είναι στο Χονγκ Κονγκ και την Νορβηγία. Στο μεν Χονγκ Κονγκ η τιμή ανέρχεται σε 2,77 ευρώ και στη Νορβηγία στα 2,67 ευρώ. Η φθηνότερη είναι στη Βενεζουέλα που διατίθεται στα 0,021 ευρώ το λίτρο.

Η κατά μέσο όρο τιμής της βενζίνης στον κόσμο ανέρχεται σε 1,33 ευρώ για λίτρο, ωστόσο υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών. Τα πλουσιότερα κράτη διατηρούν υψηλότερες τιμές και τα φτωχότερα, όπως και οι χώρες που παράγουν και εξάγουν πετρέλαιο, διατηρούν σημαντικά χαμηλότερες τιμές.

Εξαίρεση αποτελούν οι ΗΠΑ που είναι οικονομικά προηγμένο κράτος, αλλά διατηρούν χαμηλές τις τιμές της βενζίνης. Οι διαφορές στις τιμές της βενζίνης στις επιμέρους χώρες οφείλονται στους διαφορετικούς φόρους και στις διαφορετικές επιχορηγήσεις όσον αφορά τη βενζίνη.

Όλες οι χώρες αγοράζουν πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές στις ίδιες τιμές, αλλά επιβάλλουν διαφορετικούς φόρους. Γι’ αυτό η λιανική τιμή της βενζίνης είναι διαφορετική, σύμφωνα πάντα με το globalpetrolprices.com.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!