NEA

Το Polestar 3 έχει ως στόχο τα Tesla

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του νέου μοντέλου του ηλεκτρικού brand της Volvo – Το Polestar 3 αναμένεται να κοστίζει στην Ευρώπη περί τις 80.000€.

Το Polestar 3 έχει ένα ενδιαφέρον σχήμα με ελκυστικό αεροδυναμική σχεδίαση, ενώ μοιάζει αρκετά με το Concept Recharge της Volvo. Από κει και πέρα αναμένεται να έχει πολλά κοινά με το 001 της κινέζικης Zeekr που ανήκει φυσικά στη Geely και θέλει να καθιερωθεί ως premium.

H βάση είναι το πλαίσιο SEA (Sustainable Experience Architecture) του κινέζικου ομίλου της Geely που επιτρέπει μεταξόνια έως και 2,90 μέτρων. Το μήκος του Zeekr 001 είναι κάπου στα 4,9 μέτρα, κάπου εκεί δηλαδή που θα βρίσκεται και του Polestar 3.

Το σύστημα πρόωσης πιθανότατα θα έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ ώστε να είναι τετρακίνητο και να αποδίδει τουλάχιστον 500 άλογα. Διαθέσιμες θα είναι δύο μπαταρίες με ενεργειακή χωρητικότητα 86 kWh και 100 kWh με την αυτονομία να φτάνει στα 600 χιλιόμετρα.

Το Polestar 3 θα κατασκευάζεται στην Κίνα και στις ΗΠΑ και θα είναι διαθέσιμο για ηλεκτρονικές παραγγελίες από τις 3 Οκτωβρίου.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!