PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Αζερμπαϊτζάν: Νίκη για τον Verstappen – Εφιάλτης για την Ferrari

Η Red Bullέκανε περίπατο και «1-2» στο Μπακού με τους Verstappen και Perez. Ο Verstappen αύξησε την διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών, ανέβηκε στη 2η θέση ο Perez. Ο Leclerc εγκατέλειψε από πρόβλημα στο κινητήρα, ο Sainz από κιβώτιο. Μαύρη μέρα για την Scuderia που αντιμετωπίζει θέματα αξιοπιστίας με πολλά μηχανικά προβλήματα αφού 4 στα 6 μονοθέσια με κινητήρα Ferrari εγκατέλειψαν. Ανάσταση για την Mercedes!

Η εκκίνηση ήταν καθαρή με τον Perez να ξεκινά ιδανικά και να παίρνει πρώτος την στροφή με τον Leclerc να χάνει με το καλημέρα το πλεονέκτημα της χτεσινής pole και μάλιστα να φρενάρει άγαρμπα από την εξωτερική γραμμή της στροφής. Ο Μονεγάσκος ολιγώρησε και το πλήρωσε.

Στη συνέχεια δεν υπήρξε κάτι το επεισοδιακό (κάτι περίεργο για το Μπακού) με τις Red Bull να δείχνουν γρήγορες. Ωστόσο, μεγάλο πλήγμα δέχτηκε η Ferrari αρχικά με τον Sainz που εγκατέλειψε στον 9ο γύρο και στη συνέχεια με τον Leclerc στον 20ο γύρο. Πραγματική ψυχρολουσία για τον Binotto και την ομάδα του.

Εν τω μεταξύ ο Hamilton είχε ένα καταστροφικό pitstop, ο Vettel μια άτυχη στιγμή που ευτυχώς δεν τον έθεσε εκτός μάχης, ενώ από την Red Bull ενημέρωσαν τον Perez με μια δύο λέξεις: «Νο fighting».Εγκατάλειψη για τον Zhou με την Alfa Romeo και είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι κινητήρες της Ferrari αντιμετωπίζουν θέματα αξιοπιστίας (λίγο πιο μετά έμεινε και ο Magnussen). Μέχρι τα μισά του αγώνα ήταν εξαιρετική η εμφάνιση των Mercedes.

Στη συνέχεια το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε πίσω από τις Red Bull η οποία χαρακτηριστικά είπε στον Verstappen να κόψει ρυθμό. Από τα μέσα του αγώνα! Άτυχος ήταν ο Tsunoda επειδή το κινητό στοιχείο της πίσω πτέρυγας κόλλησε και χρειάστηκε να μπει στα pits ώστε οι μηχανικοί να το επισκευάσουν αχρηστεύοντας το DRS.

Στη συνέχεια έγινε μεγάλη μάχη για την 10άδα και τους βαθμούς. Τελικά, ο αγώνας βρήκε την Mercedes του Russell στο βάθρο μαζί με τις Red Bull. Πολύ καλή η 4η και 5η θέση για τους Russell και Hamilton, ακολούθησε ο Gasly. Ο Vettel έκανε την καλύτερη του εμφάνιση εδώ και αρκετό καιρό, πίσω του τερμάτισαν οι Alonso, Ricciardo, Norris και Ocon. Από την Αυστραλία και μετά ο Verstappen βρίσκεται από το -46, στο +34 και πάει φορτσάτος απέναντι σε μία Ferrari με τεχνικά προβλήματα.

Επόμενο Grand Prix το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Καναδά (19 Ιουνίου, στις 21:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!