NEAPINED

Πόσα φανάρια έχουν οι δρόμοι της Περιφέρειας Αττικής; Πως λειτουργούν τα έξυπνα φανάρια

Ξεπερνούν τα 31.000, τα φανάρια στους δρόμους στην περιφέρεια Αττικής όπως τόνισε σε πρόσφατη του παρέμβαση στην ΕΡΤ ο Σύμβουλος Διαχείρισης Κυκλοφορίας  της Περιφέρειας της Αττικής, Κίμων Λογοθέτης.

Από το νούμερο αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρχει και ένας τροχονόμος για να διαπιστώνει κανείς πως εξελίσσεται η κίνηση σε 31.000 φανάρια, αλλά και ταυτόχρονα να βεβαιώνει παραβάσεις σε όσους περνάνε με κόκκινο.

Στο μεταξύ η περιφέρεια Αττικής εδώ και ένα χρόνο τρέχει σε πιλοτική βάση το πρόγραμμα για τα έξυπνα φανάρια. Είναι γνωστό ότι τα πρώτα δυο “έξυπνα” φανάρια τοποθετήθηκαν πιλοτικά στην λεωφόρο Ποσειδώνος (στην συμβολή με την Καλαμακίου), με προοπτική τοποθέτησης πολλών ακόμη έξυπνων φαναριών σε άλλα επικίνδυνα σημεία της πόλης, που έχουν καταγραφεί θανατηφόρα τροχαία.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία τους, αυτά διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα, η οποία θα πιάνει τον παραβάτη οδηγό, που περνάει με κόκκινο. Σε δεύτερο χρόνο οι  φωτογραφίες με τον αριθμό κυκλοφορίας του παραβάτη θα αποστέλλονται απευθείας στον επιχειρησιακό θάλαμο στην ΓΑΔΑ και με τη σειρά της θα αποστέλλεται το ραβασάκι στον παραβάτη οδηγό.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!