NEA

Fuel Pass: Αύριο ανακοινώνεται η νέα επιδότηση

Αύριο θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τη νέα επιδότηση καυσίμων, που αυτή τη φορά θα περιλαμβάνει περισσότερους δικαιούχους και θα ισχύσει από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Ελπίδα όλων είναι να μπορέσει να καλύψει και τις μεγάλες αυξήσεις που έχουν σημειώσει τα καύσιμα τις τελευταίες ημέρες.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο ότι με την επιδότηση, οι οδηγοί θα είναι σαν να βάζουν βενζίνη στα 2 ευρώ. Να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες σε κάποια νησιά η βενζίνη έχει φτάσει και τα 2,80 ευρώ.

Στην Αθήνα η βενζίνη κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 2, 36 ευρώ μέχρι 2,45 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πιο ακριβές χώρες στη βενζίνη στον κόσμο. Σε πρόσφατο μας ρεπορτάζ στο Caroto είχαμε αναδείξει ότι η Ελλάδα έχει την 6η πιο ακριβή βενζίνη στον κόσμο,  απόρροια του υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης. 

Τέλος υπενθυμίζεται ότι κατά μέσο όρο τιμής της βενζίνης στον κόσμο ανέρχεται σε 1,33 ευρώ για λίτρο, ωστόσο υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών. Τα πλουσιότερα κράτη διατηρούν υψηλότερες τιμές και τα φτωχότερα, όπως και οι χώρες που παράγουν και εξάγουν πετρέλαιο, διατηρούν σημαντικά χαμηλότερες τιμές

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!