NEAPINED

Ποιες χώρες ζητούν επιμήκυνση για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Η ΕΕ θέλει να μηδενιστούν οι εκπομπές ρύπων που προέρχονται από τα αυτοκίνητα μετά το 2035 – Ζητώντας από τις χώρες μέλη να κάνουν τις ανάλογες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, πέντε χώρες ζητούν μία αναβολή στο χρονοδιάγραμμα, με παράταση 5 ετών. Μάλιστα για τα ελαφρά επαγγελματικά ζητούν μείωση στο 80% το 2035 και πλήρη απαγόρευση των συμβατικών κινητήρων από το 2040.

Έτσι, μετά την Γερμανία, η κυβέρνηση της οποίας ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμφωνήσει με την προτεινόμενη από την ΕΕ κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης μετά το 2035, ακόμη πέντε χώρες έρχονται να εκφράσουν και αυτές τις δικές τους ενστάσεις.

Συγκεκριμένα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία ζήτησαν το 2035 να υπάρξει μία μείωση των αυτοκινήτων με συμβατικούς κινητήρες στο 90% και η πλήρης απαγόρευση να έλθει το 2040.

Παράγοντες από την αυτοκινητοβιομηχανία επισημαίνουν ότι οι πολιτικές για το κλίμα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες, αλλά και τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντως επιμένει ότι το 2035 είναι σημαντικό, καθώς λαμβάνοντας υπόψη τον μέσο όρο ζωής των 15 ετών για ένα αυτοκίνητο, θα φθάσουμε μέχρι το 2050 που είναι το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για πλήρη εκμηδενισμό των εκπομπών ρύπων από τα αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!