NEAPINED

Nio ES7: Έρχονται τα κινεζικά ηλεκτρικά με solid state μπαταρία

Το Nio ES7 SUV που παρουσιάστηκε πρόσφατα θα μπορούσε να είναι ένα από αυτά. Ειδικότερα όταν στα πλάνα υπάρχει έκδοση με solid-state μπαταρία.

Η Nio είναι μόλις μία από τις κινεζικές εταιρίες που τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα είναι τόσο καλοφτιαγμένα και ποιοτικά που να μπορούν να σταθούν στην Ευρώπη. Ήδη η Nio έχει προχωρήσει στο λανσάρισμα μοντέλων της στη Νορβηγία και αν πάνε όλα καλά θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές.

Ένα από τα πιο πρόσφατα μοντέλα της είναι το ES7, ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV που φτάνει σε μήκος τα 4,9 μέτρα και έχει και 3η σειρά καθισμάτων. Όσο για τον διάκοσμο μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις για τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ με την «ελεύθερη» οθόνη 12,8 ιντσών να ξεχωρίζει από το ταμπλό.

Το σύστημα πρόωσης έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) με συνολική ισχύ στους 650 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Μία μπαταρία χωρητικότητας 75 kWh προσφέρει αυτονομία για 450+ χιλιόμετρα ενώ μια μεγαλύτερη 100 kWh ξεπερνά τα 700+ χιλιόμετρα.

Το πολύ ενδιαφέρον είναι  πως μέσα στο 2023 η Nio λέει πως θα λανσάρει μία έκδοση με μπαταρία solid state των 150 kWh που θα προσφέρει πάνω από 800 χιλιόμετρα ηλεκτροκίνησης με μία φόρτιση. Εντυπωσιακό, αν αληθεύει…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!