NEAPINED

To McMurtry Speirling τρέλανε τα χρονόμετρα στο Goodwood [video]

Το φετινό φεστιβάλ του Goodwood είχε πολλές εκπλήξεις αλλά και ένα μοναδικό ρεκόρ με το ταχύτερο αυτοκίνητο που έχει κάνει την διάσημη ανάβαση.

Από το 2019 το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου στο Goodwood κατείχε το εκπληκτικό ηλεκτρικό VW ID. R. Με το κοντέρ να σταματά στα 39,9 δευτερόλεπτα πολύ δύσκολα θα υπήρχε κάτι ανάλογο για να καταρρίψει αυτό το εντυπωσιακό ρεκόρ.

Ωστόσο, αυτό το κατάφερε με ελάχιστη διαφορά κατά 0,8 δεύτερα μία βρετανική εταιρία με την ονομασία Electric Speirling. Η οποία κατασκεύασε το ηλεκτρικό μονοθέσιο που βλέπετε και που σχεδιαστικά μας παραπέμπει στα πρωτότυπα του Le Mans.

Το μήκος του φτάνει τα 3,5 μέτρα όταν το ύψος του δεν ξεπερνά τα 1,5. Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ που συνολικά αποδίδει 1.000 άλογα που απογειώνουν το πανάλαφρο σασί εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Ωστόσο, το μυστικό του Speirling εντοπίζεται σε δύο ηλεκτρικά ανεμιστηράκια που ρουφούν τον αέρα κάτω από το πάτωμα και δημιουργούν το φαινόμενο του ground effect.

Η εταιρία που βρίσκεται από πίσω του σκοπεύει να βγάλει λίγες μονάδες σε παραγωγή, με κόστος που θα αγγίζει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες, το McMurtry Speirling με οδηγό έναν πρώην πιλότο της F1, τον Max Chilton, να «γράφει» το χρόνο των 39,08 δευτερολέπτων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!