NEA

Ξανά στη ζωή η Bentley Speed Six

Το αυτοκίνητο που κέρδισε το Le Mans to 1929 και το 1930 θα κατασκευαστεί και πάλι με σύγχρονα υλικά και σε μόλις 12 κομμάτια, τα οποία όλα έχουν πωληθεί πριν καν ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για την παραγωγή του.

Ένα από τα πιο σημαντικά αγωνιστικά αυτοκίνητα της Βρετανίας, η Speed Six της Bentley πρόκειται να αναβιώσει στις μέρες μας. Το νέο μοντέλο θα είναι ένα πιστό αντίγραφο εκείνου του κλασικού αγωνιστικού αυτοκινήτου, από το πλαίσιο και το ταμπλό μέχρι τον εμβληματικό κινητήρα με τον οποίο κυριάρχησε στην εποχή του.

Ο κινητήρας αυτός ήταν ένας εξακύλινδρος σε σειρά των 6,5 λίτρων ο οποίος χάρη στον υπερσυμπιεστή έφθανε σε απόδοση 180 ίππων στην απλή του έκδοση και 200 ίππους στην αγωνιστική.

Πάνω σε αυτό το αυτοκίνητο θα βασιστεί η σύγχρονη εκδοχή του, με την εταιρία να έχει χρησιμοποιήσει τα αυθεντικά σχέδια ενώ θα υπάρχει ως μέτρο σύγκρισης και μία όμοια Speed Six η οποία υπάρχει στο μουσείο της Bentley.

To πρώτο αυτοκίνητο θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη του 2022 και θα αποτελέσει το πρότυπο για να ολοκληρωθεί η σειρά των 12 μονάδων που θα κατασκευαστούν. Όσο για την τιμή, στα περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ, και με τέτοια ιστορία πίσω του, το λες μάλλον και… ευκαιρία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!