NEAPINED

Αυτή η Ferrari είχε περάσει από τα χέρια των Fangio και Shelby

Ακόμη ένα πολύ σπάνιο και σημαντικό κομμάτι της αγωνιστικής κληρονομιάς  της Ferrari αναζητά  νέο ιδιοκτήτη που θα καταβάλει πολλά εκατομμύρια για  να το αποκτήσει.

Τον Αύγουστο θα δημοπρατηθεί αυτή η πολύ σπάνια Ferrari 410 Sport Spider του 1955 από τον γνωστό οίκο RM Sotheby. Το αγωνιστικό προέκυψε από την επιθυμία του Enzo Ferrari να διασφαλίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1955 και για να γίνει αυτό έπρεπε να φέρει θετικά αποτελέσματα στον πενταήμερο αγώνα του Carrera Panamericana που περνούσε από το Μεξικό.

Έτσι, χρησιμοποίησε το νέο σωληνωτό πλαίσιο της 519/C με τον V12 των 5,0 λίτρων να έχει προηγμένες για την εποχή τεχνολογίες όπως διπλά μπουζί ανά κύλινδρο, τετραπλό ντιστριμπιτέρ και διάφορες άλλες που είχαν ω αποτέλεσμα μια μέγιστη ισχύ στα 400 άλογα.

Κατασκευάστηκαν μόλις δύο τέτοια αγωνιστικά 410 Sports με τις προδιαγραφές για το Carrera Panamericana το οποίο εκείνη την χρονιά ακυρώθηκε. Την επόμενη χρονιά το οδήγησαν στα 1.000 χλμ. του Μπουένος Άιρες οι Juan Manuel Fangio και Eugenio Castellotti αλλά δίχως επιτυχία.

Το αυτοκίνητο επέστρεψε στην Ιταλία και στη συνέχεια αποκτήθηκε από την ομάδα του John Edgar και με διάφορες αναβαθμίσεις ως σασί 0598 CM. Με αυτό ο Carroll Shelby είχε πολλές νίκες και εκείνη την εποχή είχε δηλώσει πως τίποτε δεν μπορούσε να πιάσει αυτή την Ferrari.

Αργότερα ο Shelby  συμφώνησε με την Maserati |και τελικά το 1960 η 410 Sport αποσύρθηκε από την ενεργό δράση  αφού υπήρξε και ο κανονισμός πως έπρεπε να υπάρχει οροφή. Έτσι, την θέση της πήρε μία 250 GΤΟ. Έκτοτε το αυτοκίνητο είχε διάφορους  ιδιοκτήτες και συνεχώς με την αξία του να μεγαλώνει. Για να δούμε πόσα θα καταφέρει να πιάσει τον επόμενο μήνα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!