PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Βρετανίας: Παρθενική νίκη για τον Carlos Sainz σε έναν απίστευτο αγώνα!

Παρθενική νίκη για τον Sainz σε έναν αγώνα με πολύ θέαμα και τρομερές μάχες! Στο βάθρο Perez και Hamilton με την Mercedes να δείχνει πως ξεπερνά τα προβλήματα. Η Ferrari «κρέμασε» τον 4ο Leclerc που του έβαλε στο τέλος σκληρή γόμα. Φήμες για προώθηση Sainz. Ο Verstappen αντιμετώπισε αεροδυναμικό πρόβλημα στο πίσω μέρος. Τρομακτικό το ατύχημα του Zhou. Μειώθηκε η διαφορά στη βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

Τι και αν ο Sainz έχασε το πλεονέκτημα της pole από την πολύ καλή εκκίνηση του Verstappen. Από την πρώτη στροφή έγινε ένας μικρός χαμός αφού ο Russell στρίμωξε τον Tsunoda με αποτέλεσμα ο τελευταίος να στριμώξει τον Zhou και να ακουμπήσει την Mercedes. Στη συνέχεια ο Russell συγκρούστηκε με την Alfa Romeo του Κινέζου που αναποδογύρισε στην πίστα και το μονοθέσιο πέρασε πάνω από το τοίχο με τα ελαστικά! Μετά το ανατριχιαστικό ατύχημα οι Zhou και Albon μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις τους και με ελαφριούς τραυματισμούς.

Στην επανεκκίνηση του αγώνα ο Sainz έκανε καλύτερη εκκίνηση και κατάφερε με τσαμπουκά να κρατήσει την πρώτη του θέση. Ο Russell δεν ξεκίνησε αφού το μονοθέσιο του καταστράφηκε. Τόσο ο Leclerc όσο και ο Perez αντιμετώπισαν πρόβλημα με την εμπρός αεροτομή τους μετά από επαφή. Στη συνέχεια όμως ο Sainz δεν άντεξε την πίεση του Ολλανδού και υπέπεσε σε οδηγικό λάθος και γλίστρημα με την Red Bull να περνά μπροστά από τις δύο Ferrari. Εν τω μεταξύ υπήρξε ανόητη επαφή και έξοδος μεταξύ Gasly και Tsunoda.

Στη συνέχεια όμως ο Verstappen αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ελαστικά αφού ήταν άτυχος πατώντας σε κάποιο από τα κομμάτια που είχαν μείνει στην πίστα. Έτσι, μπήκε στα pits για αλλαγή χάνοντας αρκετό χρόνο. Εν τω μεταξύ ο Hamilton κέρδιζε συνεχώς χρόνο και ενώ βρισκόταν πίσω από τις Ferrari. Ο Perez ήταν πολύ πίσω αφού είχε μπει αναγκαστικά για αλλαγή πτέρυγας και ελαστικών.

Πριν από τα μέσα του αγώνα ο Leclerc μπήκε στα pits και ο Hamilton οδηγούσε τον αγώνα. Ο Verstappen πάλευε να μείνει στην 10άδα. Στη συνέχεια ο Sainz παραχώρησε τη θέση του για να δούμε μία μάχη ανάμεσα στο Μονεγάσκο και τον Βρετανό. Και 12 γύρους πριν το τέλος του αγώνα πέφτει κίτρινη σημαία αλλάζοντας τις ισορροπίες. Ο Leclerc φόρεσε σκληρή γόμα σε αντίθεση με τους Sainz και Hamilton με τα μαλακά.

O αγώνας ξεκίνησε ξανά με σκληρή μάχη ανάμεσα στις δύο Ferrari και τον Perez να προσπερνά τον Hamilton. Στη συνέχεια ακολούθησαν τρομερές μάχες ανάμεσα στους Perez, Hamilton και Leclerc και με το Μονεγάσκο να είναι ο μεγάλος χαμένος μετά την τραγική επιλογή της Ferrari. Μήπως υπάρχει σκοπιμότητα για την πρόωθηση του Carlos Sainz;

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα. Μεγάλος κερδισμένος ο Perez. Η Mercedes ανακάπτει με τον Hamilton στο βάθρο. Ο Verstappen συγκράτησε την απώλεια των βαθμών στο πρωτάθλημα. Πρώτοι βαθμοί για τον Mick Schumacher. Πολύ καλός και ο γέρο-Alonso. Ο Bottas εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στο κιβώτιο.

Επόμενο Grand Prix στo Spielberg στην Αυστρία (10 Ιουλίου, στις 16:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!