NEA

Έτοιμη η κλασική… ολοκαίνουργια Jaguar C-Type

Η βρετανική εταιρία ολοκλήρωσε την επαναφορά ενός ακόμη εμβληματικού της μοντέλου που είχε σημαντική παρουσία στους αγώνες την δεκαετία του 1950.

Πριν από 70 χρόνια ο Sir Stirling Moss είχε σημειώσει μια εμφατική νίκη  στο Grand Prix του Reims με μία C-Type που ήταν εξοπλισμένη με πρωτοποριακά τότε δισκόφρενα της Dunlop. Σήμερα, η Jaguar και συγκεκριμένα το τμήμα Classic Works χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές μεθόδους και προδιαγραφές ολοκλήρωσε την κατασκευή μιας κατά παραγγελία νέας C-Type.

Χρειάστηκαν πάνω από 3.000 ώρες εργασίας, εξονυχιστική σημασία στην λεπτομέρεια και πολύς χρόνος προετοιμασίας ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή της χειροποίητης C-Type όσο πιο κοντά γίνεται στο πρωτότυπο. Η οποία είναι βαμμένη σε παστέλ πράσινο χρώμα με τα καθίσματα να είναι ντυμένα με σουέτ πράσινο δέρμα.

Αξιοσημείωτο είναι πως τα αυτοκίνητα της σειράς Continuation έχουν την έγκριση της FIA ώστε να συμμετέχουν σε ιστορικούς αγώνες, π.χ. όπως στο Silverstone ή στο Le Mans. Και μπορεί να μην έχουν την ίδια συλλεκτική αξία π.χ. με μια ορίτζιναλ C-Type, αλλά σε βάθος χρόνου το σίγουρο είναι πως ακόμη και αυτή η πανέμορφη ρέπλικα θα κοστίζει αρκετά παραπάνω από την αρχική της τιμή που παραμένει άγνωστη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!