NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H BlackBerry εξακολουθεί να έχει ρόλο στην αυτοκινητοβιομηχανία

Μια φορά και έναν καιρό, πολύ πριν εμφανιστεί το Android και όταν κυριαρχούσαν τα Nokia, υπήρχαν και τα BlackBerry που πολλοί δεν τα άλλαζαν με τίποτα.

Από τότε όμως έχουν αλλάξει πολλά και η BlackBerry έμεινε γνωστή κυρίως για τα υψηλού επιπέδου πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν τα λειτουργικά της συστήματα. Για αυτό το λόγο πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων την επιλέγουν ώστε τα σύγχρονα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και διασύνδεσης να «τρέχουν» δίχως προβλήματα.

Το βασικό προϊόν της εταιρίας είναι το λειτουργικό σύστημα QNX το οποίο στην περίπτωση των αυτοκινήτων αποτελεί το κέντρο ελέγχου για μια σειρά συστημάτων ασφαλείας και όχι μόνο. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται από εταιρίες όπως η ΒΜW, Toyota, Mercedes-Benz και Honda.

Η Blackberry υποστηρίζει ότι 24 από τις 25 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων βασίζονται στο δικό της σύστημα. Συγκεκριμένα, το 2013 το λειτουργικό της έτρεχε σε 16 εκατομμύρια αυτοκίνητα και σήμερα έχει ξεπεράσει τα 215 εκατομμύρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!