ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

BMW με Android  από το 2023

Από το νέο έτος τα συστήματα infotainment σε συγκεκριμένα μοντέλα της μάρκας θα «τρέχουν» και στο περιβάλλον Android Automotive OS της  Google.

Αν και δεν υπάρχουν αναλυτικές λεπτομέρειες το Android OS πιθανότατα θα λειτουργεί συμπληρωματικά του υπάρχοντος συστήματος που  βασίζεται σε Linux. Ο λόγος που η BMW θα υιοθετήσει το λειτουργικό της Google είναι για την ευκολότερη συνδεσιμότητα, προσβασιμότητα και χρήση γνωστών εφαρμογών από τα smartphones στο σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου.

Με αυτό τον τρόπο η χρήση εφαρμογών όπως των Google Maps και Google Assistant θα είναι πιο εύχρηστη. Πάντως, η  BMW δεν είναι η πρώτη εταιρία που θα χρησιμοποιήσει Android στα συστήματα πολυμέσων της καθώς έχουν προηγηθεί οι Volvo και GM.

Αξιοσημείωτο είναι πως πρόσφατα η Apple ανακοίνωσε το ριζικά αναβαθμισμένο Apple CarPlay. Μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!