NEAPINED

Τέλος οι κινητήρες από το 2035 – Τι ισχύει για τους κατασκευαστές supercar

Σε 13 χρόνια από σήμερα στην Ευρώπη δεν θα πωλείται κανένα νέο αυτοκίνητο που θα έχει κάτω από το καπό του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μόνο ηλεκτρικά.

H απόφαση της ΕΕ για την οριστική κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μπορεί να προκαλεί ένα σοκ αλλά μέχρι το 2035 αυτή η μετάβαση θα γίνει προοδευτικά. Όπως και να έχει όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν και οι μικροί κατασκευαστές supercar οι οποίοι βασίζουν τα μοντέλα τους σε εξακύλινδρους και βάλε κινητήρες. Τι θα γίνει με αυτούς;

Θα πάρουν μια μικρή παράταση ύστερα και από την πίεση της ιταλικής κυβέρνησης και των Ferrari, Maserati, Pagani, Lamborghini, McLaren κ.α. Συγκεκριμένα, οι εταιρίες που παράγουν λιγότερα από 10.000 αυτοκίνητα ή 22.000 van ετησίως, θα μπορούν να έχουν μία παράταση τουλάχιστον έξι ετών.

Η εξαίρεσή τους αποτελεί μία νίκη της Ένωσης των Μικρών Ευρωπαίων Κατασκευαστών (ESCA) στην οποία συμμετέχουν εταιρίες όπως οι Koenigsegg, Ineos και Rimac. Σε αυτήν δεν ανήκουν πλέον οι Ferrari και Lamborghini, καθώς βρίσκονται πολύ κοντά ή πάνω από τις 10.000 μονάδες. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με πλαφόν στην παραγωγή.

Η ESCA χαιρετίζει σε ανακοίνωσή της την απόφαση της ΕΕ να στηρίξει το πρόγραμμα για την εξέλιξη συνθετικών καυσίμων, τα οποία ίσως αποδειχτούν σωτήρια για τα supercars. Και αυτό επειδή παρά τα προγράμματα εξηλεκτρισμού θα είναι μάλλον εξαιρετικά δύσκολο μακροπρόθεσμα να μην μπουν στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!