PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Αυστρίας: Νικητής ο Leclerc, γκαντεμιά για τον Sainz!

Μετά από επτά Grand Prix o Leclerc επιστρέφει στις νίκες με ένα πολύ μονοθέσιο και μία πεντακάθαρη νίκη, την 5η στη καριέρα του. Απογοήτευση για τον Sainz αφού έσπασε ο κινητήρας του. Τυχερός ο Verstappen που ανέβηκε στη 2η θέση, στο βάθρο και ο Hamilton. Εγκατέλειψε και ο Perez. Το Spielberg ήταν μια καλή ευκαιρία για την Ferrari να κάνει το «1-2» και να πλησιάσει στο κατασκευαστών. Δείτε εδώ την βαθμολογία.

Με καθαρό ουρανό και ιδανικές συνθήκες η πρώτη 10άδα των μονοθεσίων ξεκίνησε τον αγώνα με μέση γόμα, ο Bottas από την pitlane και ο Alonso που εγκατέλειψε στο Q3 από την τελευταία θέση με σκληρή γόμα. Σε μια καθαρή εκκίνηση ο Verstappen πετάχτηκε μπροστά έχοντας πίσω του τις δύο Ferrari και την Mercedes του Russell. O Perez μπήκε νωρίς στα pits μετά από επαφή και σύγκρουση με τον Russell.  

Στους επόμενους γύρους είχαμε μία δυνατή μάχη με τον Leclerc νa δείχνει ορεξάτος και να πιέζει συνεχώς τον Verstappen σε μία πίστα με τρεις ζώνες DRS και τρεις ευθείες. Τελικά, ο Leclerc πέτυχε μία πολύ όμορφη προσπέραση για να ξεκινήσει να χτίζει διαφορά από τον Ολλανδό που είχε να αντιμετωπίσει και τον Sainz. Εν τω μεταξύ καταστροφή για τον Russell που άλλαξε μπροστινή πτέρυγα σε ένα αργό pitstop.

Και ξαφνικά ο Verstappen αλλάζει τακτική στον 14ο γύρο για να μπει νωρίτερα στα pits και να βάλει σκληρή γόμα με τον Hamilton να ανεβαίνει συνεχώς. Εν τω μεταξύ βροχή έπεφταν σε όλους οι προειδοποιήσεις για τα όρια της πίστας. Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι μάχες στο midfield με το Norris να κλέβει την παράσταση.

Πριν τα μέσα του αγώνα και πλησιάζοντας τους 30 γύρους άρχισαν οι πιλότοι να μπαίνουν για pitstops και αλλαγή για σκληρή γόμα όπως ο Leclerc, πολύ αργό ήταν για τον Hamilton. Στη συνέχεια η Ferrari έδειχνε πολύ δυνατή και η κακή μέρα για την Red Bull έφτασε τόσο με την εγκατάλειψη του Perez όσο και με την μάλλον άστοχη τακτική της.

Μετά από δεύτερο pitstop για σκληρή γόμα και πλησιάζοντας στο τέλος του αγώνα οι φίλοι της Ferrari πρέπει να χαμογελούν βλέποντας τον Leclerc να προσπερνά για 3η φορά τον Verstappen στο Spielberg. Ωστόσο, η χαρά δεν κράτησε πολύ αφού στον 58o γύρο ο κινητήρας του Sainz έσκασε και έφερε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Τελικά παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το πεντάλ του γκαζιού ο Leclerc κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση σε έναν θεαματικό και επεισοδιακό αγώνα. Στο βάθρο ο Verstappen (που έκανε και ταχύτερο γύρο) και ο Hamilton. Ακολούθησε η Mercedes του Russell, ο Ocon, ο εξαιρετικός Mick Schumacher, ο Norris, ο Magnussen, ο Ricciardo. Φανταστικός Alonso που μπήκε στην 10άδα αν και εκκίνησε από την τελευταία θέση. Παρακάτω η κατάταξη στο Spielberg.

Επόμενο Grand Prix στo Λε Καστελέ στην Γαλλία (24 Ιουλίου, στις 16:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!