NEA

Audi, Porsche, Bentley: Πάνε πίσω τα ηλεκτρικά τους

Το πρόβλημα που τα ηλεκτρικά των top σημάτων του VW Group δεν είναι η πανδημία ή η έλλειψη ημιαγωγών.

Το πρόβλημα είναι παρόμοιο με εκείνο που ήταν η καθυστέρηση του λανσαρίσματος του ID.3 και η απομάκρυνση άρον άρον του επικεφαλής εξέλιξης του λογισμικού. Και για να αποφύγουν διάφορες παρενέργειες και προβλήματα οι ειδικοί προτιμούν να δώσουν περισσότερο χρόνο εξέλιξης στο νέο software που θα ονομάζεται Artemis.

Και ενώ το πλάνο έλεγε πως θα ήταν έτοιμο το 2024 οι πρώτες πληροφορίες που «τρέχουν» στο διαδίκτυο κάνουν λόγο πως στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είναι έτοιμο το 2027. Και κάπως έτσι η Bentley μάλλον δεν θα καταφέρει να πουλά μόνο ηλεκτρικά μετά το 2030.

Το τμήμα Cariad της VW το οποίο έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του software για τα εξελιγμένα αυτά μοντέλα βρίσκεται πολύ πίσω στην εξέλιξή του, κάτι που οδηγεί σε αναβολή και της παρουσίασης των αυτοκινήτων.

Καθυστέρηση θα υπάρξει τόσο για την ηλεκτρική Porsche Macan (θα λανσαριστεί κάπου μέσα στο 2023) όσο και το Audi Q6 e-tron το οποίο πάει για το 2024. Η εταιρία έχει ως εναλλακτικό πλάνο να χρησιμοποιήσει μία λιγότερο εξελιγμένη εκδοχή του προγράμματος, χωρίς αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4, το οποίο και αυτό έχει καθυστερήσει καθώς θα έπρεπε να ήταν έτοιμο από πέρσι.

Η Porsche έχει ήδη κάνει αρκετές δοκιμές της νέας ηλεκτρικής Macan, και όπως λένε στην εταιρία, τα μηχανικά μέρη είναι έτοιμα, λείπει όμως το ψηφιακό πακέτο. Κάπου μετά το 2026 πάει το VW Trinity.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!