NEA

Το αυτοκίνητο της Xiaomi θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024

Η κινεζική εταιρία έχει ως στόχο την αρχική παραγωγή 300.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αν όλα πάνε καλά να επεκταθεί παγκοσμίως.

Μέσα στον Αύγουστο η Xiaomi θα αποκαλύψει τα πρώτα στοιχεία για το ηλεκτρικό της concept car. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για κάποια σκίτσα ή για φυσικού μεγέθους αυτοκίνητο, αλλά το σίγουρο είναι πως θα μπει στην κυκλοφορία μέσα στο 2024.

Συνολικά τα πλάνα της Xiaomi προβλέπουν ακόμη τρία μοντέλα. Το όλο πρότζεκτ θα έχει ως έδρα το Πεκίνο και εκεί θα υπάρχει και το εργοστάσιο παραγωγής που αποτελεί μια αρχική επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε βάθος δεκαετίας θα επενδυθούν ακόμη 10 δισ. δολάρια.

Όπως είπαμε το Xiaomi Cart θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024. Πληροφορίες λένε πως θα υπάρξει μια τελική επιλογή ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους αμαξώματος.

Το αυτοκίνητο θα παράγεται από τη νέα μάρκα Xiaomi Auto Co Ltd και σχεδιάζεται παραγωγή 300.000 μονάδων ετησίως. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η Tesla έφτασε τις 936.000 πωλήσεις. Η Xiaomi, η οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας παραγωγής κινητών τηλεφώνων (και πολλών άλλων ηλεκτρονικών συσκευών).

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!