NEA

O Vettel στο τιμόνι μίας απίστευτης υπεραιωνόβιας Aston Martin

Ο Vettel οδήγησε για μερικούς γύρους την Aston Martin ΤΤ1 στα προεόρτια του Grand Prix του Paul Ricard.

Ο 35χρονος τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έχει κρύψει ποτέ πόσο του αρέσουν τα παλιά μονοθέσια και πόσο ήρωες ήταν οι παλιότεροι πιλότοι που τα οδηγούσαν. Και όπως είναι φυσικό με μεγάλη του χαρά βρέθηκε πίσω από το τιμόνι μίας αγωνιστικής Aston Martin που έχει κλείσει τα 100 χρόνια!

Όπως όλα τα αγωνιστικά της εποχής του το μικρό αγωνιστικό με το παρατσούκλι «Πράσινο Μπιζέλι» είχε δύο καθίσματα. Το δεύτερο ήταν για τον μηχανικό που έτρεχε πάντα μαζί με τον οδηγό στους αγώνες. Η τελική του ταχύτητα έφθανε τα 137 χλμ./ώρα χάρη σε έναν κινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση 55 ίππων που ωθούσαν το απόβαρο των 750 κιλών.

Το ντεμπούτο της η Aston Martin TT1 το είχε κάνει πριν από 100 χρόνια και κάτι ημέρες στο Grand Prix της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουλίου του 1922. Ωστόσο, είχαν γίνει κάποιες διαφορετικές ρυθμίσεις στο κινητήρα και δεν κατάφερε να περάσει την καρό σημαία. Για την ιστορία να πούμε πως τον αγώνα τότε νίκησε ένα Fiat 804.

To παρακάτω βίντεο μας δείχνει την χαοτική διαφορά που υπάρχει σήμερα στα αγωνιστικά και γενικότερα στο αυτοκίνητο. Φτάνει μόνο να ακούσετε τον ήχο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!