PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Γαλλίας: Εύκολη νίκη για τον Verstappen – Στο βάθρο οι Mercedes!

Από την στιγμή που ο Leclerc εγκατέλειψε τον αγώνα η Red Bull έφτασε σε μία εύκολη νίκη. Στο βάθρο οι Hamilton και Russell με τον τελευταίο να πιάνει στον ύπνο τον Perez. Φτάνοντας στα μισά του πρωταθλήματος ο Ολλανδός κατάφερε να εκτοξεύσει στο μέγιστο την διαφορά του από τον Leclerc και την Red Bull να ξεφύγει περισσότερο στο κατασκευαστών.

Με το θερμόμετρο στο κόκκινο έγινε μία καθαρή εκκίνηση στην πίστα Paul Ricard. Ο Leclerc έκανε μία εξαιρετική εκκίνηση μένοντας μπροστά από τον Verstappen. Πολύ καλό ξεκίνημα είχε και ο Hamilton που πετάχτηκε μπροστά από τον Perez. Η άλλη Ferrari ξεκίνησε από την τελευταία θέση και με τον Sainz να ανεβαίνει συνεχώς θέσεις.

Στη συνέχεια και μετά τους πρώτους 10 γύρους ο Verstappen γέμιζε συνεχώς τους καθρέπτες του Leclerc, αλλά ο Ολλανδός δεν μπορούσε να προσπεράσει ακόμη και στη ζώνη DRS. Ήταν ξεκάθαρο πως ο αγώνας θα παιζόταν στην τακτική με τις αλλαγές των ελαστικών (σχεδόν όλα τα μονοθέσια είχαν μεσαία γόμα εκτός του Sainz με την σκληρή) και την Scuderia να εύχεται να μην αντιμετωπίσει προβλήματα αξιοπιστίας.

Πρώτος στα pits μπήκε ο Verstappen και στη συνέχεια… απογοήτευση. Ο Leclerc βγήκε εκτός πίστας στον 18ο γύρο εγκαταλείποντας για 3η φορά φέτος και είχε πολλά παράπονα λέγοντας πως κόλλησε το πεντάλ του γκαζιού. Ανακούφιση και χαμόγελα για την Red Bull και τον Verstappen που είχε πλέον ανοιχτό δρόμο μπροστά του με το safety car να δίνει την ευκαιρία για «δωρεάν» αλλαγή ελαστικών.

Σα να μην έφτανε το ότι ξεκίνησε τελευταίος ο Sainz δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων επειδή βγήκε απρόσεχτα από τα pits. Μετά το πρώτο μισό του Grand Prix ο Verstappen οδηγούσε χαλαρά τον αγώνα μπροστά από τους Hamilton και Perez. Πιο πίσω ο Russell και ο Sainz, o οποίος έκανε ένα πολύ καλό αγώνα για να συγκεντρώσει το μέγιστο δυνατό που προφανώς δεν ήταν αρκετό για την Scuderia που σήμερα έδειχνε μάλλον ανοργάνωτη.

Το εικονικό αυτοκίνητο στην εγκατάλειψη του Zhou έδωσε την ευκαιρία Russell να πιάσει στον ύπνο τον Perez. Έτσι, το Grand Prix ολοκληρώθηκε με νικητή τον Verstappen και την Red Bull. Στο βάθρο ανέβηκε ο Hamilton και πάλι, όπως και ο Russell. Ο Perez έχασε την 3η θέση μέσα από τα χέρια του, 5ος ο Sainz (είχε και τον ταχύτερο γύρο) ο οποίος έκανε μία μεγάλη κούρσα. Την 10άδα ολοκλήρωσαν οι Alonso, Norris, Ocon, Ricciardo και Stroll.

Επόμενο Grand Prix στην Ουγγαρία (31 Ιουλίου, στις 16:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!