NEA

Gov.gr Wallet: Ποια τα οφέλη του Car Wallet – Τέρμα τα γρηγορόσημα

Στην ψηφιακή επανάσταση που πραγματοποιείται και στον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών -με πιο πρόσφατη εξέλιξη το «car wallet», που  θα μας επιτρέπει να μην έχουμε μαζί μας το δίπλωμα οδήγησης- αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Το δίπλωμά μας στο «Ψηφιακό Πορτοφόλι»

Εξηγώντας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τι είναι το «Ψηφιακό Πορτοφόλι», τόνισε ότι θα το επιδεικνύουμε όπου χρειάζεται και δεν θα  είναι υποχρεωτικό πλέον να έχουμε μαζί μας το χάρτινο δίπλωμα, ούτε την ταυτότητα. Επισήμανε ότι όλα αυτά έρχονται «σε συνέχεια και άλλων ψηφιακών διευκολύνσεων που έχουμε καθιερώσει πρόσφατα, όπως η ηλεκτρονική μεταβίβαση του αυτοκινήτου. Ξέρετε μέσα σε δέκα μέρες έχουν γίνει 636 ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις», τόνισε ο Υπουργός, υπενθυμίζοντας επίσης πως και η ανανέωση των διπλωμάτων, ή η  αντικατάσταση τους διπλωμάτων γίνονται πλέον ψηφιακά.

«Όλες αυτές οι ψηφιακές καινοτομίες κάνουν κάτι πολύ απλό», συνέχισε ο κ. Καραμανλής, «διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη. Και όχι μόνο. – Αντιμετωπίζουν και φαινόμενα διαφθοράς και φαινόμενα διαπλοκής. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όλοι γνωρίζουμε ότι παλαιότερα όταν κάποιος ήθελε να αντικαταστήσει το δίπλωμά του ή όταν το έχανε,  μπορεί να πλήρωνε ένα γρηγορόσημο ή  να έβαζε έναν διαμεσολαβητή, για να μην περιμένει δυο μήνες. Τώρα αυτό δεν γίνεται και πρώτον μειώνουμε την ταλαιπωρία των πολιτών και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα αδιαφάνειας,  σε τομείς που δυστυχώς στη χώρα μας υπήρξαν πολύ προβληματικοί».

Επίσης, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε και την εφαρμογή «MyAuto» που είναι σε λειτουργία και έχει όλες τις πληροφορίες που αφορούν το όχημά μας, όπως πότε περνάμε ΚΤΕΟ, αν είμαστε ασφαλισμένοι κ.ά. « Έτσι πλέον εξοικονομούμε χρόνο και πόρους, αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα αδιαφάνειας και όλα αυτά με απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων», κατέληξε ο Υπουργός.

Το Gov.gr Wallet είναι ήδη διαθέσιμο στα app stores των λογισμικών iOS και Android και η χρήση του θα είναι δυνατή τμηματικά σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο στον ΑΦΜ του πολίτη αρχής γενομένης σήμερα από τον αριθμό 1, την Πέμπτη το 2 κ.ο.κ.. Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή μέσω της σελίδας wallet.gov.gr.

Για την ασφαλή πρόσβαση στην εφαρμογή, η ταυτοποίηση του πολίτη γίνεται σε πρώτο επίπεδο με τους κωδικούς στο Taxisnet και κατόπιν με την καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει επιβεβαιωμένα στον πολίτη. Για τον σκοπό αυτό ο πολίτης θα πρέπει πριν εισέλθει στην εφαρμογή:

  • είτε να έχει καταχωρίσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) μέσω του notify.gov.gr,
  • είτε να έχει βεβαιώσει ψηφιακά την υπογραφή του μέσω του gov.gr (Υπεύθυνη Δήλωση, Εξουσιοδότηση, Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου, Ιδιωτικό Συμφωνητικό).

Αφού αυθεντικοποιηθεί, ο πολίτης καλείται να δώσει άδεια για να λαμβάνει ειδοποιήσεις από την εφαρμογή, οι οποίες είναι απαραίτητες για την λειτουργία της λόγω του μηχανισμού συγκατάθεσης σε περίπτωση επαλήθευσης ενός ψηφιακού εγγράφου. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ενεργοποίηση της δυνατότητας εύκολης πρόσβασης (quick login), η οποία παρέχεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές κάθε συσκευής, όπως αναφέρει το kathimerini.gr.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!