ΑΓΩΝΕΣ

O Vettel αποχωρεί από την Formula 1

O τέσσερις φορές πρωταθλητής, Sebastian Vettel, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αποχωρήσει από την Formula 1 στο τέλος της χρονιάς. 

Το γεγονός αυτό ήταν μάλλον αναμενόμενο, καθώς υπήρχε έντονη φημολογία τις τελευταίες ημέρες. 

Την ανακοίνωση την έκανε ο ίδιος μέσα από ένα απλό αλλά συναισθηματικά φορτισμένο video, όπου δήλωσε ότι σκοπεύει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Παράλληλα ευχαρίστησε όσους ανθρώπους τον πίστεψαν αλλά και τους φίλους του σπορ που του στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Η μεγάλη καριέρα του Vettel ξεκίνησε το 2007 στις ΗΠΑ, και το πρώτο του Γκραν Πρι το κέρδισε στην Τoro Rosso το 2008. Το 2009 πήγε στην Red Bull με την οποία αποτέλεσε το πιο ισχυρό δίδυμο, κερδίζοντας 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα από το 2000 έως το 2013.

Το 2015 πήγε στην Ferrari όμως δεν κατάφερε να έχει αντίστοιχα αποτελέσματα, από την οποία αποχώρησε το 2020. Τις δύο τελευταίες χρονιές αγωνίστηκε με τα χρώματα της Aston Martin. 

H στατιστική του πάντως είναι εξαιρετική, με τις 53 του νίκες να τον φέρνουν στην τρίτη θέση των οδηγών, μετά τον Hamilton και τον Schumacher. 

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!