NEAPINED

Αβέβαιο το μέλλον του VW Golf

Κάτι οι μειωμένες πωλήσεις στην κατηγορία των hatch, κάτι το αυξημένο κόστος εξέλιξης και ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα όλων των εποχών ίσως και να τερματιστεί.

Αν και τα T-Roc και Tiguan θα αποκτήσουν νέα γενιά από το 2024 και μετά το ίδιο ίσως και να μην ισχύσει για το Golf. Το οποίο ίσως ακολουθήσει την μοίρα του Passat. Και αυτό επειδή η κατηγορία των hatches φθίνει συνεχώς. Χαρακτηριστικό είναι πως η Renault «τελείωσε» το Megane για χάρη του Megane E-Tech, ενώ η Ford ίσως και αυτή να αποφασίσει να μην έχει διάδοχο το Focus.

O βασικός λόγος είναι πως το λανσάρισμα ενός νέου Golf με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα συμπέσει κάπου στα μέσα της δεκαετίας. Τότε θα τεθεί σε ισχύ και το Euro 7 με αποτέλεσμα τα συμβατικά αυτοκίνητα να κοστίζουν περίπου 2.000-5.000 ευρώ ακριβότερα. Τα οποία νέα αυτοκίνητα έχουν ήδη γίνει πανάκριβα.

Έτσι, το πιο πιθανό είναι το τωρινό Golf να περάσει από ένα facelift το 2023-24 και κρατηθεί στην παραγωγή για μία ακόμη τετραετία και να μην υπάρξει συνέχεια. Ή αν υπάρξει διάδοχο μοντέλο, τότε αυτό θα είναι ηλεκτρικό αφού οι τιμές ενός συμβατικού Golf με ενός ηλεκτρικού θα βρίσκονται πολύ κοντά. Ή ακόμη και στα ίδια επίπεδα.

Για όλα αυτά μίλησε σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Welt ο νέος CEO της Volkswagen, ο Thomas Schäfer, επισημαίνοντας πως η τελική απόφαση θα ληφθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!