NEAPINED

Rimac Nevera: Αυτό είναι το πρώτο από τα 150 [vid]

To αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Ζάγκρεμπ, και όπως ανακοινώθηκε η παραγωγή των 50 αυτοκινήτων της πρώτης χρονιάς έχει πωληθεί ήδη, στην τιμή των 2,4 εκατ. ευρώ το καθένα.

Έχοντας ξοδέψει ούτε λίγο ούτε πολύ περισσότερες από 1,6 εκατ. εργατοώρες συνολικά για την σχεδίαση και την εξέλιξή του, η Rimac παρουσίασε και επίσημα την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού hypercar με την ονομασία Nevera.

Ένα μεγάλο μέρος από τα εξαρτήματα του Nevera έχουν εξελιχθεί και κατασκευάζονται από την ίδια την εταιρία, μεταξύ αυτών την μπαταρία, το κιβώτιο, τα συστήματα ελέγχου και το σύστημα infotainment.

Η εταιρία υποστήριξε ότι το Nevera και το σύστημα κίνησής του επανασχεδιάστηκε τρεις φορές κατά την διάρκεια της πενταετούς εξέλιξης του αυτοκινήτου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην μπαταρία, η οποία αποτελείται από 6.950 στρογγυλά κελιά, με την εταιρία να υποστηρίζει ότι το 73% του όγκου της να είναι αποκλειστικά για τα κελιά, όταν σε ένα Tesla Model 3 το ποσοστό αυτό είναι μόλις 64%.

Κάθε Nevera χρειάζεται πέντε εβδομάδες για να ολοκληρωθεί ενώ ετοιμάζεται και νέο εργοστάσιο που θα επιταχύνει την παραγωγή του.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές πανάκριβων hypercars η Rimac έκανε τουλάχιστον 45 crash-test, έτσι ώστε να εξασφαλίζει ότι το Nevera εκτός από απίστευτα γρήγορο (0-100 χλμ./ώρα κάτω από 2”) θα είναι και ασφαλές για τους επιβάτες του.

Αυτό είναι το πρώτο από τα 150 αυτοκίνητα που θα παραχθούν από την κροατική εταιρία, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας βρίσκεται και η Porsche, ενώ πλέον της ανήκει και η Bugatti.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!