NEAPINED

Το Toyota Land Cruiser 70 ζει και βασιλεύει

Ακόμη και αν η κατανάλωση είναι πολύ υψηλή, το χαμηλό του κόστος, η απλή και αξιόπιστη κατασκευή και οι εκτός δρόμου δυνατότητες κρατούν αυτό το αρχέτυπο 4×4 στην παραγωγή εδώ και 38 χρόνια.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η Toyota θα πρέπει προσωρινά να σταματήσει την παραγωγή του Cruiser 70 που παράγεται από το 1984. Όχι όμως επειδή ολοκληρώθηκε ο κύκλος του μοντέλου, αλλά επειδή η ζήτηση είναι πάρα πολύ υψηλή και η εταιρία δεν προλαβαίνει τις παραδόσεις!

Οι καθυστερήσεις οφείλονται κυρίως στην έλλειψη ορισμένων ανταλλακτικών αλλά όπως είπαμε και στην υψηλή παραγγελιοληψία με την Αυστραλία να παραμένει η σημαντικότερη αγορά. Προσφέρεται τόσο ως κανονικό τζιπ όσο και ως «αγροτικό» με καρότσα.

Το Land Cruiser 70 έχει ένα ντίζελ V8  με 205 άλογα και 430 Nm ροπής που περνούν μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων στο κλασικό σύστημα τετρακίνησης. Αυτή την εποχή παράγεται στην Ιαπωνία και -προφανώς- είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα μοντέλα της εταιρίας.

Τον Απρίλιο η Toyota είχε προχωρήσει σε κάποιες μικρές αλλαγές ώστε το Land Cruiser 70 να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στα πιο σύγχρονα τεστ πρόσκρουσης αλλά και στις προδιαγραφές Euro 5 της Αυστραλίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!