NEA

Google Maps: Το ακολούθησαν τυφλά και κατέληξαν στην έρημο [vid]

H υπηρεσία Google Maps (μαζί με τα κλασικά συστήματα GPS) είναι μία σημαντική εξέλιξη στην καθημερινότητά μας με το αυτοκίνητο. Όμως δεν αποτελεί πανάκεια, και είναι συχνά τα παράπονα των χρηστών της Google για λάθος πληροφορίες.

Ένα λάθος σε μία πόλη για ένα στενό πάνω ή κάτω διορθώνεται σχετικά εύκολα. Όμως το να σε στείλει σε λάθος διαδρομή μέσα στην φοβερή και τρομερή έρημο της Αυστραλίας, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο σοβαρά.

Αυτό συνέβη σε μία οικογένεια η οποία αγνοείτο για δύο σχεδόν ημέρες, έχοντας εγκλωβιστεί σε ένα απόμακρο σημείο της ερήμου. Και για να καταφέρνουν να τους βρουν χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερα και ειδικές ομάδες από εθελοντές.

Τελικά το Ηyundai Tuscon βρέθηκε στη μέση του πουθενά, έχοντας ακολουθήσει λάθος οδηγίες από το Google Maps, που έβγαλε τον οδηγό από την σωστή ασφαλτοστρωμένη διαδρομή και τον έβαλε σε ένα λαβύρινθο από χωματόδρομους.

Με το αυτοκίνητο εγκλωβισμένο στον χωματόδρομο, η οικογένεια αναγκάστηκε να περπατήσει αρκετές ώρες μέσα στον ήλιο για να βρει σήμα στο κινητό, έχοντας μόλις 1 λίτρο νερό για να μοιραστούν μεταξύ τους.

Τέλος καλό όλα καλά για την συγκεκριμένη οδηγό και την οικογένειά της. Όμως σε κάθε περίπτωση, η τυφλή εμπιστοσύνη στο Google Maps έχει αποδειχτεί ότι δεν έχει πάντα σωστή κατάληξη. 

Ιδίως σε τέτοια απομακρυσμένα μέρη χρειάζεται να βάζει κανένας και την κοινή λογική για να μην μπλέκει σε περιπέτειες που ένα μηχάνημα δεν έχει την αντίληψη και την ικανότητα να κατανοήσει την πολυπλοκότητά τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!