NEAPINED

Η Porsche 911 GT3 RS είναι μία πολεμική μηχανή [vid]

Πρόκειται για ένα από τα πιο ειδικά αυτοκίνητα δρόμου με προδιαγραφές πίστας, 525 άλογα και σούπερ αεροδυναμική με διπλάσιο downforce. Η τιμή της νέας GT3 RS στη Γερμανία ξεκινά από τις 229.517 ευρώ.

Όταν η GT3 συναντά τα λογότυπα RS τότε το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εκρηκτικό. Άλλωστε, δε θέλει και πολύ για να αντιληφθείς πως πρόκειται για μία πολεμική μηχανή που μπορεί να εξολοθρεύσει τους περισσότερους αντιπάλους της. Και μόνο η εμφατική εμφάνιση με το φουλ αεροδυναμικό πακέτο μιλά από μόνο του.

Τα μπροστινά στοιχεία είναι ενεργητικά και σε συνδυασμό με την πίσω τεράστια μεταβλητής γεωμετρίας φτερούγα δημιουργούν 409 κιλά κάθετου αεροδυναμικού φορτίου στα 200 χλμ./ώρα και τα 860 κιλά στα 285 χλμ./ώρα. Ταυτόχρονα, η εκτενής χρήση ανθρακονήματος έχει συγκρατήσει το απόβαρο στα 1.450 κιλά.

Στο πίσω μέρος υπάρχει ο γνωστός εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός boxer των 4,0 λίτρων, ο οποίος με πολλές βελτιώσεις στην εισαγωγή, στα πιο άγρια προφίλ του εκκεντροφόρου κ.α., καταφέρνει να αποδίδει 525 ίππους (+15 από την απλή GT3). Συνεργάζεται με ένα PDK με 7 σχέσεις και εκτοξεύει την GT3 RS σε μόλις 3,2 δλ. για το «0-100» με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 296 χλμ./ώρα.

Τα μπροστινά φρένα είναι εξαπίστονα και τα πίσω τετραπίστονα με προαιρετικά τα κεραμικά. Οι ζάντες 20 και 21 ιντσών, μπροστά και πίσω, αντίστοιχα, έχουν ένα κεντρικό μπουλόνι, όπως στα αγωνιστικά.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν όλα τα καλά που μπορεί να έχει ένα «όπλο» με άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους. Το μόνο που δεν έχει η GT3 RS είναι πορτμπαγκάζ. Ε, τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα… δικά μας. Εκτός και αν έχετε 230.000 ευρώ για να την αποκτήσετε!



Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!