NEAPINED

Η Aston Martin V12 Vantage Roadster των 700 ίππων

Στην Καλιφόρνια έκανε το ντεμπούτο του ένα από τα λίγα αυτοκίνητα που συνεχίζουν να προσφέρουν 12-κύλινδρη πανδαισία σε δύναμη και κύρος.

Η κορυφαία έκδοση της Vantage Roadster θα κατασκευαστεί σε μόλις 249 κομμάτια και φυσικά σχεδόν κανείς μας δεν ενδιαφέρεται για το πόσο κοστίζει. Η βρετανική φίρμα έκανε ότι μπορούσε για να αντισταθμίσει το επιπλέον βάρος του V12 (σε σχέση με τον V8) και χρησιμοποίησε συνθετικά υλικά και ανθρακόνημα όπου μπορούσε.

Έτσι, το απόβαρο περιορίστηκε στα 1.855 κιλά, ενώ όπως είναι φυσικό ξεπερνά τα 1.795 κιλά της κουπέ με τον V12. Όπως όλες οι V12 εκδόσεις, έτσι και η Roadster έχει φαρδύτερο κατά 4 χιλιοστά αμάξωμα, σοφιστικέ αεροδυναμικό πακέτο και μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα μπροστά.

Ο twin turbo V12 των 5,2 λίτρων αποδίδει 700 ίππους και 753 Nm ροπής. Όλα μεταφέρονται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF. Εννοείται πως οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές με τα 0-97 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε 3,5 δευτερόλεπτα και την τελική να αγγίζει τα 322 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!