NEA

Συμφωνία VW και Mercedes με τον Καναδά

Οι δύο γερμανικοί όμιλοι συμφώνησαν με την κυβέρνηση του Καναδά για την εξασφάλιση και προμήθεια πρώτων υλών για την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς της Βορείου Αμερικής.

Όπως έχουμε γράψει ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η παραγωγή μπαταριών. Αναπόφευκτα υπάρχουν διάφορες συμμαχίες και συμφωνίες ακόμη και για την παραγωγή μπαταριών εκτός Ευρώπης ώστε τα αυτοκίνητα που θα διαθέτουν στην αμερικανική αγορά να αποφύγουν σχετικούς δασμούς.

Έτσι, οι VW και Mercedes συμφώνησαν με την κυβέρνηση του Καναδά για την προμήθεια πρώτων υλών όπως είναι το νικέλιο, το λίθιο, τον γραφίτη και το κοβάλτιο. Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στον Καναδά, με παρόντες τους ηγέτες των δύο χωρών και τους CEO των δύο μεγάλων γερμανικών γκρουπ.

Κάτι πολύ σημαντικό αφορά σε ένα νέο νόμο που στις ΗΠΑ προβλέπει πως αν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλείται εκεί δεν έχει μπαταρία κατασκευασμένη από εγχώριες πρώτες ύλες δεν θα επωφελείται από την επιδότηση των 7.500 δολαρίων που μελλοντικά μπορεί να φτάσει και τις 12.500.

Ταυτόχρονα, στόχος αυτής της μεγάλης συμφωνίας είναι να εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμα, και κυρίως μετά το 2026, η προμήθεια των απαραίτητων υλικών για την παραγωγή μπαταριών στις ΗΠΑ. Υπάρχει επίσης και πρόθεση των εταιριών να μειώσουν τους χρόνους παράδοσης των υλικών στα εργοστάσιά τους που θα κατασκευαστούν στην Αμερική.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!