NEAPINED

To Lucid Air Sapphire λέει πως είναι το ταχύτερο στον κόσμο [vid]

Μία αμερικανική εταιρία εμφανίζεται από το πουθενά με ένα ηλεκτρικό σεντάν που έχει τρία ηλεκτρικά μοτέρ και 1.2000 άλογα.

Στον χορό που ξεκίνησε η Tesla με το Model S Plaid έχουν μπει πολλές εταιρίες. Αρκετές είναι άγνωστες, από τις κινεζικές Nio και BYD μέχρι την αμερικανική Lucid που παρουσίασε πρόσφατα το Air Sapphire.

Πρόκειται για ένα οικογενειακό σεντάν με επιδόσεις supercar χάρη στο σύστημα πρόωσης με δύο ηλεκτρικά μοτέρ πίσω και ένα μπροστά (για την μπαταρία και την αυτονομία δεν γίνεται λόγος πουθενά).

Η συνδυασμένη δύναμη των 1.200 ίππων το ωθεί σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα για τα 0-96 χλμ./ώρα. Χαρακτηριστικό είναι πως τα 0-160 χλμ./ώρα καλύπτονται σε λιγότερο από 4(!) δεύτερα και το κλασικό τέταρτο του μιλίου (0-400 μέτρα) σε 9 δευτερόλεπτα.

Και κάπως έτσι το Lucid Air Sapphire των 249.000 δολαρίων ίσως και να μπορεί να ντροπιάσει κάθε Ferrari και Lamborghini αυτού του κόσμου. Τουλάχιστον, στην ευθεία…


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!