NEA

Czinger 21CV Max: Στόχος το απόλυτο ρεκόρ

Μπορεί να ακούγεται κουραστικό αλλά η αμερικανική εταιρία Czinger έχει ως στόχο να αναδείξει το νέο της hypercar ως το ταχύτερο στον κόσμο για τα 0-250-0 μίλια/ώρα.

Το νέο 21CV Max έχει ως στόχο την μέγιστη ταχύτητα αλλά και το ρεκόρ επιτάχυνσης και επιβράδυνσης από στάση έως 402 χλμ./ώρα και μετά στην πλήρη ακινητοποίηση. Για να γίνει αυτό έχει ακολουθηθεί η τυπική οδός, με αύξηση του μήκους και την αφαίρεση όλων των αεροδυναμικών βοηθημάτων που εξυπηρετούσαν το καλύτερο κράτημα στην πίστα.

Συγκεκριμένα, το «0-100» μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, ενώ τα «0-402-0» σε περίπου 27 δευτερόλεπτα. Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι αρκετά πιο γρήγορο από το Koenigsegg Regera που έχει κάνει αυτή την διαδικασία σε 31,49 δευτερόλεπτα.

Στην περίπτωση του 21CV Max το αμάξωμα έγινε πιο «καθαρό» και ελεύθερο να κινηθεί χωρίς αεροδυναμική αντίσταση ώστε να επιτύχει την μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος, ένας V8 των 2,88 λίτρων, o οποίος σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα αποδίδει 1.250 ίππους.

Για να δούμε αν τελικά το Czinger 21CV Max θα τα καταφέρει και το σημαντικότερο αν θα κατασκευαστεί αφού στις φωτογραφίες το βλέπετε σε ψηφιακές μακέτες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!