NEA

Έφυγε ο «πατέρας» της Ferrari F40

Ο Ιταλός μηχανικός Nicola Materazzi, ο οποίος ήταν γνωστός και ως «πατέρας της Ferrari F40» άφησε τα εγκόσμια στις 23 Αυγούστου, σε ηλικία 83 ετών.

Γεννήθηκε το 1939 στη Νότια Ιταλία και σπούδασε μηχανικός στο πανεπιστήμιο της Νάπολης. Η κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν ότι υπήρξε επικεφαλής των μηχανικών που κατασκεύασαν την ιστορική Ferrari F40.

Κατά την διάρκεια της ζωής και της καριέρας του, ο Materazzi συμμετείχε ενεργά στην εξέλιξη σημαντικών αυτοκινήτων σε εταιρίες όπως η Lancia, Ferrari και Bugatti.

Πριν από αυτή ήταν υπεύθυνος για την εξαιρετική Ferrari 288 GTO του 1984, η οποία είχε ξεκινήσει ως αγωνιστικό για το γκρουπ Β στα ράλι.

Νωρίτερα είχε εργαστεί στην Lancia για αυτοκίνητα όπως η Flavia και η Fulvia, και συμμετείχε και στην εξέλιξη της εμβληματικής Stratos.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετακινήθηκε στην Bugatti, και ήταν ο τεχνικός διευθυντής πίσω από την Bugatti EB110 GT και την ακόμα πιο δυνατή Bugatti EB110 SS.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!