NEAPINED

Το bZ3 είναι το νέο ηλεκτρικό της Toyota

Όπως σχεδόν όλες οι εταιρίες, έτσι και η Toyota ξεκινά να χτίζει την γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων με σήμα το bZ.

Μέχρι τώρα έχουμε δει το bZ4x το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί και στην χώρα μας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα πιο ανατολικά στο χάρη η Toyota θα παρουσιάσει στην Κίνα (οι σχετικές εικόνες προέρχονται από διαρροή στο διαδίκτυο) ένα ηλεκτρικό σεντάν, το οποίο θα μπορούσε από του χρόνου να κυκλοφορήσει και στις υπόλοιπες αγορές πλαισιώνοντας ή αντικαθιστώντας μακροπρόθεσμα την Corolla.

Το bZ3, όπως ονομάζεται, είναι ένα μεγάλο οικογενειακό σεντάν που θα μπορούσε να τοποθετηθεί και πάνω από την Corolla ως ένα άλλο, ηλεκτρικό, Avensis. Σε σχέση με το bZ4x είναι αρκετά μακρύτερο με μήκος στα 4,73 μέτρα και μεταξόνιο στα 2,88 μέτρα.

Σχετικά με τα συστήματα πρόωσης υπάρχουν δύο εκδόσεις. Η μικρότερη με 184 ίππους και μία πιο ισχυρότερη με 245 ίππους, ενώ σε κάθε περίπτωση η ροπή μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Το βάρος του φθάνει τα 2.215 κιλά και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 150 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή του θα γίνει στην Κίνα σε συνεργασία με την BYD σε ότι αφορά όλο το ηλεκτρικό υπόβαθρο, από μπαταρίες έως ηλεκτροκινητήρες. Περισσότερα για το bZ3 και για το μέλλον του εκτός της κινεζικής αγοράς με πιθανή άφιξη στην Ευρώπη θα έχουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!