ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ

5 Tips για οδήγηση το φθινόπωρο!

Το καλοκαίρι σιγά σιγά μας αποχαιρετάει, τα φύλλα των δέντρων θα αρχίσουν σύντομα να κιτρινίζουν και να πέφτουν, οπότε αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: έρχεται το φθινόπωρο!

Το φθινόπωρο είναι μια πολύ καλή περίοδος να κάνετε τυχόν βελτιώσεις ή επισκευές στο αυτοκίνητό σας, πριν σας πιάσουν οι πολλές βροχές, η βαρυχειμωνιά και γενικά οι κακές καιρικές συνθήκες.

Αν συμφωνείτε με αυτό, τότε είναι μάλλον η κατάλληλη ώρα να αρχίσετε να ψάχνετε διάφορα body kits αυτοκινήτου, όπως αεροτομές, μάσκες, προστατευτικά προφυλακτήρα, φτερά τροχών και πολλά άλλα.

Επειδή, όμως, το φθινόπωρο κρύβει κινδύνους και θέτει διάφορες προκλήσεις, είναι αναγκαίο να ξέρετε πώς να οδηγείτε με ασφάλεια τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

Γι’ αυτό κι εμείς θα σας δώσουμε πέντε συμβουλές για σωστή και ασφαλή οδήγηση το φθινόπωρο

1. Ελέγξτε τα λάστιχα

Τα λάστιχα είναι εξαιρετικής σημασίας για ένα αυτοκίνητο, καθώς είναι τα μοναδικά σημεία επαφής του οχήματος με το οδόστρωμα.

Και όταν έχουν αντιμετωπίσει τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, αυξάνονται οι πιθανότητες κλαταρίσματος, οπότε είναι σίγουρα ένα σημείο του αμαξιού σας που πρέπει να ελέγξετε.

Μπορείτε να πάτε σε ένα βουλκανιζατέρ και να ζητήσετε να κάνουν έναν έλεγχο, να μετρήσουν την πίεση και να τα τσεκάρουν για τυχόν φθορές, ώστε να γνωρίζετε αν χρήζουν αντικατάστασης. Έτσι, θα είστε σίγουροι ότι το αυτοκίνητό σας θα ανταποκριθεί σωστά κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.

2. Βεβαιωθείτε ότι τα φώτα σας λειτουργούν

Όλοι απολαμβάνουμε το αυξημένο ηλιακό φως και τις μεγαλύτερης διάρκειας ημέρες του καλοκαιριού, ωστόσο δυστυχώς αυτό δεν κρατάει για πολύ.

Το φθινόπωρο οι μέρες μικραίνουν και το σκοτάδι αρχίζει να κάνει την εμφάνισή του νωρίτερα, οπότε θα αναγκάζεστε να οδηγείτε περισσότερη ώρα με αναμμένα φώτα.

Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να κάνετε έναν έλεγχο των φώτων του αυτοκινήτου σας, προκειμένου να δείτε αν όλα λειτουργούν στην εντέλεια.

Φώτα θέσεως, φώτα διασταυρώσεως, φώτα πορείας, φώτα φρένων αλλά και φώτα ομίχλης πρέπει όλα να δουλεύουν κανονικά, προκειμένου να βλέπετε αλλά και να σας βλέπουν κατά τις πιο σκοτεινές ώρες.

3. Ελέγξτε τους υαλοκαθαριστήρες

Όταν μπαίνει το φθινόπωρο, αρχίζουν οι πρώτες βροχές, άλλοτε πιο ήπιες και άλλοτε πιο δυνατές.

Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να φροντίσετε να ελέγξετε αν οι υαλοκαθαριστήρες σας λειτουργούν σωστά, καθώς αυτοί είναι που θα σας εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή ορατότητα, όταν οι ουρανοί θα «ανοίξουν» και το παρμπρίζ σας θα γεμίσει με σταγόνες.

Δοκιμάστε τους υαλοκαθαριστήρες σας και βεβαιωθείτε πως κινούνται όπως πρέπει και ότι καθαρίζουν αποτελεσματικά το τζάμι. Αν έχουν φθαρεί τα μάκτρα (τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων), αντικαταστήστε τα άμεσα.

4. Δώστε σημασία στην μπαταρία σας

Η μπαταρία είναι ένα από τα σημαντικότερα αναλώσιμα (μακράς διαρκείας) του αυτοκινήτου. Είναι επιφορτισμένη με τον ρόλο της μετατροπής της χημικής ενέργειας σε ηλεκτρική. Με άλλα λόγια, η μπαταρία είναι εκείνη που θέτει σε λειτουργία το αμάξι.

Κατά τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες των φθινοπωρινών (και χειμερινών) μηνών, η μπαταρία συνήθως αποφορτίζεται γρηγορότερα και γίνεται πιο ευαίσθητη. Φροντίστε, λοιπόν, να ελέγξετε την κατάστασή της και αν κριθεί απαραίτητο, αλλάξτε την πριν καταφτάσουν τα μεγάλα κρύα.

Και να θυμάστε πάντοτε πως η διάρκειας ζωής μιας μπαταρίας είναι μεταξύ τριών και πέντε ετών.

5. Προσέξτε τα φύλλα στον δρόμο

Ένας από τους μεγαλύτερους φθινοπωρινούς κινδύνους είναι τα φύλλα των δέντρων που πέφτουν στον δρόμο.

Τα φύλλα που έχουν βραχεί από τη συνηθισμένη υγρασία η βροχή του φθινοπώρου, λειτουργούν όπως ακριβώς ο πάγος! Δημιουργούν, δηλαδή, μια εξαιρετικά ολισθηρή επιφάνεια, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει πάρα πολύ η απόσταση φρεναρίσματος.

Άρα, θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ορθάνοιχτα και να προσέχετε τα σημεία που έχουν πέσει φύλλα, οδηγώντας με χαμηλές ταχύτητες, προκειμένου να αποφύγετε τον κίνδυνο που δημιουργείται.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!