NEA

Επιφυλακτική η Toyota για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Παρόλο που η τιμή της βενζίνης έχει εκτοξευθεί στα ύψη το καταναλωτικό κοινό δεν φαίνεται να έχει πειστεί αρκετά για να μεταστραφεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της αγοράς των ΗΠΑ όπου στο πρώτο μισό του τρέχοντος έτους τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διπλασιάστηκαν (σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021) φτάνοντας το 5,2% του μεριδίου αγοράς. Μάλιστα, στόχος μέχρι το 2030 είναι το ποσοστό αυτό να φτάσει το 50%.

Κάτι που μάλλον μοιάζει ανέφικτο και σε αυτό συμφωνεί και η Toyota υποστηρίζοντας πολύ απλά πως το αγοραστικό κοινό δεν ενδιαφέρεται. Φυσικά, η Toyota έχει κάθε λόγο να μην προωθεί την ηλεκτροκίνηση αφού έχει τεράστια έσοδα από τα υβριδικά μοντέλα με πληθώρα επιλογών.

Έτσι, βλέπουμε συχνά-πυκνά τα στελέχη της ιαπωνικής μάρκας, όπως ο πρόεδρος της Toyota Βόρειας Αμερικής, Jack Hollis, να λένε πως η αγορά δεν είναι έτοιμη για πολλούς λόγους όπως οι ελλείψεις σε υποδομές.

Και δεν έχουν καθόλου άδικο, αφού συν τοις άλλοις τα ηλεκτρικά είναι παραμένουν ακριβά ακόμη και με τις επιδοτήσεις. Αλλά είναι διαφορετικά να υποστηρίζουν για το καλό του κοινού ότι λένε και διαφορετικά για να διατηρούν την υβριδική τους κερδοφορία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!