NEA

Hypercar από την Δανία με 1.800 άλογα

Σε αντίθεση με το δικό μας Chaos η Δανία είναι γνωστή στο χώρο αυτό μέσα από τα πολύ ενδιαφέροντα supercars που έχει κατασκευάσει η Zenvo. Έστω και αυτά τα μόλις 15 μέσα σε 15 χρόνια.

Η Zenvo έχει καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον με πολλούς τρόπους, όπως με την πλήρης ενεργητική πίσω πτέρυγα που αλλάζει όχι μόνο κλίση, αλλά και γωνία. Πρόσφατα, το αφεντικό της εταιρίας, ο Jens Sverdrup, είπε στο βρετανικό Top Gear πως το 2023 θα αποκαλύψει ένα νέο supercar με V12 κινητήρα.

O V12 θα είναι εξηλεκτρισμένος με δύο ηλεκτρικά turbo και ένα νέο αυτόματο οκτάρι κιβώτιο θα περνά την ισχύ στους πίσω τροχούς. Θα υπάρχει και έκδοση με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον μπροστινό άξονα και με την ισχύ να ανεβαίνει στα 1.500 άλογα.

Θα υπάρχει και μία πιο ισχυρή έκδοση στους 1.800 ίππους με πιο «ελεύθερη» διαχείριση στους ρύπους και χρήση μόνο για την πίστα. Ως βάση θα χρησιμοποιηθεί ένα νέο σωληνωτό πλαίσιο με χωροδικτύωμα από ανθρακονήματα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιες εικόνες ή σκίτσα και στην οθόνη σας βλέπετε το TSR-S που μας δίνει μία ιδέα για το τι περιμένουμε. Πάντως, έχει διαρρεύσει πως εκλεκτοί πελάτες που έχουν υπογράψει συμφωνητικό εμπιστοσύνης έχουν δει ήδη το νέο Zenvo. Προφανώς, οι ίδιοι θα είναι αυτοί που θα δώσουν πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για να το αποκτήσουν.



Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!