NEAPINED

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στοκάρουν γυαλιά και τζάμια

Ήδη αρκετές εταιρίες έχουν ξεκινήσει να προμηθεύονται και να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες από τζάμια και γυαλιά μπροστά σε μια νέα κρίση ας έλλειψη πρώτων υλών.

Ενώ από τα τέλη του έτους θα αρχίσει να εξομαλύνεται η κατάσταση με την έλλειψη ημιαγωγών και τσιπ η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται μπροστά από μια ακόμη πρωτοφανή κατάσταση. Την έλλειψη σε κρύσταλλα και τζάμια.

Οι ελλείψεις έχουν προκύψει λόγω της υψηλής τιμής της ενέργειας και το κλείσιμο αρκετών κατασκευαστών στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και η Ρωσία που παίζει με την στρόφιγγα του φυσικού αερίου έχουν επηρεάσει άμεσα τις ισοτιμίες στην ενέργεια.

Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως μεγάλοι όμιλοι όπως της VW προχωρούν στο στοκάρισμα τζαμιών και κρυστάλλων ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και αρρυθμίες στις γραμμές παραγωγής.

Η παραγωγή γυαλιού είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα και μια λύση από προμηθευτές εκτός Ευρώπης έχει μεγαλύτερο κόστος αλλά και άλλες επιπλοκές. Διότι από την μία κανείς δεν θέλει ακριβότερα αυτοκίνητα, αλλά ούτε και αυτοκίνητα δίχως παράθυρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!