NEA

Η Toyota δεν θέλει τα ηλεκτρικά αλλά επενδύει στις μπαταρίες

Οι Ιάπωνες μπορεί να θεωρούν αναγκαίο κακό τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να ακολουθήσουν τις εξελίξεις.

Λογικό είναι οι ιθύνοντες της Toyota να μην είναι ένθερμοι υποστηρικτές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αφού τα περιθώρια κέρδους είναι πολύ μικρά για την ώρα και πολύ μεγάλα για τα υβριδικά τους. Παρά ταύτα δεν μπορούν να μείνουν μακριά από το παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης.

Και για αυτό η Toyota δημιουργεί ένα αξιόπιστο και εκτεταμένο σύστημα εφοδιασμού σε μπαταρίες, ενώ θα επενδύσει και χρήματα στην εκπαίδευση του προσωπικού της σχετικά με την παραγωγή και την διαχείριση των μπαταριών.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως θα υπάρξει επένδυση 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή μπαταριών στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Η παραγωγή των μπαταριών σε αυτές τις χώρες θα ξεκινήσει έως το αργότερο το 2026 με το σύνολο να ξεπερνά τις 40 GWh.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!