NEA

Στα ύψη οι τιμές των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών

Λόγω της έλλειψης καινούργιων αυτοκινήτων, οι αγοραστές καταφεύγουν στα μεταχειρισμένα ώστε να έχουν άμεσα ένα όχημα στα χέρια τους.

Ένα από τα φαινόμενα που παρατηρούνται στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου είναι η αισθητή αύξηση των μεταχειρισμένων μοντέλων. Ωστόσο, στα ηλεκτρικά η αύξηση των τιμών των μεταχειρισμένων είναι ακόμα πιο μεγάλη. Και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην τεράστια αύξηση των τιμών των καυσίμων, που έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος των καταναλωτών να στρέφονται προς την ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε μεγάλη ιστοσελίδα στις ΗΠΑ, οι τιμές των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών μέσα στον Ιούλιο ανέβηκαν κατά 54,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Η μέση τιμή των μεταχειρισμένων με κινητήρα εσωτερικής καύσης ανέβηκε κατά 10,1%.

Η έρευνα παρατηρεί ότι μέχρι τώρα, τα ηλεκτρικά έχαναν σε αξία λόγω της μπαταρίας τους και των νέων τεχνολογιών που εμφανίζονταν. Όμως πλέον είναι περιζήτητα από καταναλωτές που θέλουν να ξεφύγουν από τον βραχνά της βενζίνης.

Τη μεγαλύτερη αύξηση της τιμής σε μεταχειρισμένο παρουσιάζει το Nissan Leaf, με έναν μέσο όρο ανόδου κατά 45% σε σχέση με το 2021. Ακολουθεί το Chevrolet Bolt και στην τρίτη θέση βρίσκεται το Tesla Model S.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!