NEA

Γιατί απολύει κόσμο η Mercedes στη Βραζιλία;

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα απολύσει 3.600 υπαλλήλους σε μια αναδιάρθρωση του εργοστασίου, που φτιάχνει σασί φορτηγών και λεωφορείων στην πολιτεία του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, εν μέσω πιέσεων στην παραγωγή της.

Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες στοιχεία των δραστηριοτήτων της στη βραζιλιάνικη πόλη Σάο Μπερνάρντο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις πιέσεις του κόστους.

Η Mercedes-Benz είπε ότι θα αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες την παραγωγή μπροστινών αξόνων και μεσαίων κιβωτίων ταχυτήτων, καθώς και υπηρεσίες logistics και συντήρησης, με προτεραιότητα στις τοπικές εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, θα επικεντρωθεί αντ΄ αυτού στη «βασική της δραστηριότητα», η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή σασί λεωφορείων και φορτηγών, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Η Mercedes-Benz θα απολύσει 2.200 εργαζόμενους από το εργοστάσιο του Σάο Μπερνάρντο, ενώ σε άλλους 1.400 υπαλλήλους δε θα ανανεωθούν οι προσωρινές τους συμβάσεις από τον Δεκέμβριο.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!