NEA

Τι θα κάνει η Ινδία για να μειώσει στο μισό τα τροχαία ατυχήματα μέχρι το 2024

Η Ινδία σκοπεύει να μειώσει στο ήμισυ τα τροχαία ατυχήματα και τους σχετικούς θανάτους έως το τέλος του 2024, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών και Μεταφορών της χώρα, λίγες ημέρες αφότου ο πρώην πρόεδρος του ομίλου Tata πέθανε σε τροχαίο.

Ο Νιτίν Γκάντκαρι είπε επίσης ότι η κυβέρνηση ελπίζει να ολοκληρώσει ένα προσχέδιο για υποχρεωτικούς έξι αερόσακους σε όλα τα αυτοκίνητα φέτος.

Παράλληλα η Ινδία σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτική για τις αυτοκινητοβιομηχανίες την εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού για τις ζώνες ασφαλείας των πίσω καθισμάτων για την επιβολή της χρήσης τους, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων.

Η κίνηση έρχεται αφότου ο Cyrus Mistry, πρώην πρόεδρος του ινδικού ομίλου Tata Sons, πέθανε σε τροχαίο την Κυριακή. Καθόταν στο πίσω κάθισμα και δεν φορούσε τη ζώνη του, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχους της αστυνομίας.

«Εξαιτίας αυτού του ατυχήματος με τον Cyrus αποφασίσαμε… ο συναγερμός θα συνεχίσει να ηχεί μέχρι όσοι κάθονται στα πίσω καθίσματα να φορέσουν τη ζώνη ασφαλείας τους», είπε ο Νιτίν Γκάντκαρι.

Κάθε 4 λεπτά πεθαίνει ένας άνθρωπος στην Ινδία λόγω των τροχαίων

Στην Ινδία, ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε τέσσερα λεπτά σε τροχαία δυστυχήματα, ανακοίνωσε πέρυσι η Παγκόσμια Τράπεζα. Αν και είναι ήδη υποχρεωτικό για όλους τους επιβάτες σε ένα αυτοκίνητο στην Ινδία, την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, να φορούν ζώνη ασφαλείας σε περίπτωση που μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο, οι επιβάτες πίσω σπάνια το κάνουν και η επιβολή είναι επίσης χαλαρή.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!