NEA

Να προσθέσω οδική βοήθεια στο όχημα μου; Πόσο κοστίζει η κάλυψη;

Πλησιάζουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου και δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων, που στα τέλη του μήνα λήγει η εξάμηνη ή και η τρίμηνη ασφάλεια τους.

Ένας πονοκέφαλος των ιδιοκτητών, για τις παρεχόμενες καλύψεις που θα θελήσουν να συμπεριλάβουν στο επόμενο συμβόλαιο, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Με αφορμή το παραπάνω, μια παροχή των ασφαλιστικών εταιριών που τίθεται εν αμφιβόλω από τους ιδιοκτήτες είναι η κάλυψη ή όχι της οδικής βοήθειας.

Στην περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι καινούριο, ποιος περιμένει ότι θα μείνει στην εθνική οδό, λένε πολλοί. Δεν έχουν άδικο έως έναν βαθμό.Για τα παλιά αυτοκίνητο, μάλλον θα πρέπει να απαραίτητο αξεσουάρ η παροχή οδικής βοήθειας, αφού δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, ειδικά δε αν δεν έχει συντηρηθεί καλά και το υπό ασφάλιση όχημα.

Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις, μάλλον δεν θα πρέπει να θεωρείται σπαζοκεφαλιά ένα τέτοιο ζήτημα. Αφού στο μεν καινούριο όχημα, μια ακινητοποίηση μπορεί να επέλθει από ένα κλαταρισμένο λάστιχο…που ο ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να το αλλάξει με ίδια μέσα.

Το δε μεταχειρισμένο μπορεί να σε αφήσει στα κρύα του λουτρού, από χίλιους δυο λόγους. Τρόμπα βενζίνης, δυναμό, ηλεκτρικό σύστημα αυτοκινήτου κλπ., είναι μερικά σημεία που αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα ενός μεταχειρισμένου.

Και αν το κόστος είναι η αιτία για να παραλείψετε την οδική βοήθεια, να σας πούμε ότι το κόστος για ένα συμβόλαιο τρίμηνο  εκκινεί από 7, 45 ευρώ. Δηλαδή 21 ευρώ το εξάμηνο και 40 ευρώ περίπου το χρόνο. Ξέρετε πόσο κοστίζει η μεταφορά σας στην Αττική από έναν ιδιωτικό γερανό; Στην καλύτερη περίπτωση ξεκινά από 40 ευρώ.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!